Vilniaus antrojo policijos komisariato 2 veiklos skyriaus tyrėjai rugsėjo 1-ąją, Mokslo ir žinių dieną, vykdė alkoholio kontrolę. Pareigūnai stebėjo parduotuvėles, kuriose dažnai lankosi alkoholį nuolatos vartojantys asmenys.

Iš viso per dieną buvo patikrinti 9 taškai, dviejuose iš jų buvo pastebėta, kad žmonės išsineša alkoholį.

Išsigando pamatęs pareigūnus

Užusienio gatvėje esančioje nedidelėje maisto prekių parduotuvėje, kurios patalpose yra ir baras, dažnai lankosi vietiniai asocialūs asmenys tam, kad patenkintų savo poreikius.

Šią vietą stebėję pareigūnai pamatė išeinantį vyrą, kuris galimai nešėsi alkoholio butelį. Nusprendus jį patikrinti paaiškėjo, kad pilietis buvo nusipirkęs butelį alaus. Vyras sužinojęs, kad neuniformuoti vyrai yra policijos pareigūnai labai išsigando, pradėjo drebėti, muistytis bei blaškytis.

Vyras prisipažino pirkęs alkoholį tik po pareigūnų neatremiamų klausimų lavinos. Jis papasakojo, kad už 2 eurus nusipirko parduotuvėje alaus.

Maisto prekių parduotuvėje dirbusi moteris iš pradžių teigė, kad nežino apie ką pareigūnai kalba, ji melavo, kad vyriškis atsinešė pats kamštelį ir užsuko butelį. Visgi, tai buvo neįtikinama istorija, nes bare tokio alaus moteris negalėjo parduoti, o tik parduotuvėje jis stovėjo.

Pasirodo, kad informaciniai skelbimai, kuriuose rašoma, jog alkoholiniai gėrimai rugsėjo 1-ąją nėra parduodami, buvo melagingi.

Kol pareigūnai laukė pardavėjos pasiaiškinimo, lauke pradėjo rinktis būriai klientų, kurie buvo labai nepatenkinti policijos vizitu.

Dėl šio pardavėjos poelgio policijos pareigūnai pradėjo teiseną.

Vyras manė, kad žmoną gelbėja

Vėliau pareigūnai apsilankė ir Dzūkų gatvėje. Čia maisto prekių parduotuvė „Sala“ buvo akylai stebėta, joje buvo nepaliaujamas žmonių srautas.

Netrukus buvo pastebėta iš parduotuvės išeinanti moteris, kuri nešėsi maišą. Patikrinus jį pareigūnai rado alaus butelį. Neblaivi moteris teigė, kad nepirko alaus iš parduotuvės, pasakojo, kad vakar jį pirko. Galiausiai ji prisipažino ir parašė pasiaiškinimą su detalia pirkimo istorija.

Aplankius pačią parduotuvę pareigūnai išklausė ir ten dirbusios moters paaiškinimą. Ji teigė, kad parduotuvėje yra ir baras, o minėtai moteriai buvo pardavus du bokalus alaus, kuriuos ji galimai susipylė į atsineštą tarą ir išėjo. Moteris pasakojo, kad jos sūnus pareigūnas ir ji tikrai nepardavinėtų alkoholio.

Pareigūnams belaukiant moters pasiaiškinimo buvo pastebėta, kad akivaizdžiai neblaivi baro klientė prieš dirbančius policininkus išsitraukė kontrabandines cigaretes.

Miesto antro policijos komisariato tyrėjai paprašė moters išeiti į lauką pasikalbėti. Tai pamatęs irgi akivaizdžiai neblaivus jos vyras susinervino, stojo ginti savo žmonos. Vyras sunkiai valdė emocijas ir dėl to jis ir jo žmona buvo sulaikyti bei išvežti į policijos komisariatą.

Belaukiant patrulių vyras nusprendė parūkyti ir nepagalvojęs parodė pareigūnams, kad ir pats turi kontrabandinių cigarečių.

Komisariate moteriai buvo nustatytas 1,11 promilės girtumas, o vyrui – 1,31 promilės girtumas.

Moteriai ir vyrui teks susimokėti baudas dėl akcizais neapmokęstintų prekių įsigijimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (492)