Ketvirtadienį, apie 13.40 val., Kaune, V. Krėvės pr., daugiabučių kiemuose esančioje uždengtoje smėlio dėžėje rastas vyro (gim. 1985 m.) kūnas. Manoma, kad tai tas pats asmuo, kuris kartu su dar vienu ukrainiečiu buvo ieškomas dėl trečiadienio vakarą Kaune, Birželio 23-iosios g., įvykdytos žmogžudystės ir kūno sužalojimo, pranešė Kauno apskrities policija.

Pirminiais duomenimis, ant vyro kūno pastebėta smurto žymių. Pareigūnai tiria įvykio aplinkybes ir toliau ieško ukrainiečio, gimusio 1976 m.

Kaip DELFI sakė Kauno apskrities policijos viršininkas Darius Žukauskas, smėlio dėžėje rasto vyro sužalojimai atrodo identiški trečiadienio vakarą nužudyto ukrainiečio sužalojimams. Įtariama, kad abu užsieniečiai nužudyti peiliu.

Birželio 23-iosios g. esančiame nuomojamame bute trečiadienio vakarą girtavo statybininkai iš Ukrainos. Kilus konfliktui, buvo panaudotas peilis, paskui padegtas butas. Vienas ukrainietis buvo nužudytas, kitas sužeistas (jis gydomas ligoninėje), trečias, iš buto pabėgęs per balkoną, irgi nukentėjo. Pastarojo sužalojimai nesunkūs - ketvirtadienį jis paleistas iš ligoninės.

Kiti du Ukrainos piliečiai iš buto pabėgo, buvo paskelbta jų paieška. V. Krėvės pr. suradus lavoną, liko vieno ieškomo ukrainiečio paieška. Policija įspėjo, kad jis gali būti ginkluotas peiliu ir kelti pavojų aplinkiniams.

Papildyta 20.35 val.

Ketvirtadienį, apie 20 val., Kauno apskr. VPK pareigūnai Kaune, netoliese Jachtklubo, sulaikė nužudymu įtariamą ukrainietį.

Jis bandė bėgti, tačiau profesionalių ir operatyvių policijos pareigūnų atliktų veiksmų dėka vyras buvo sulaikytas. Pareigūnai sulaikymo metu nenukentėjo.

Policijos pareigūnai dėkoja visiems gyventojams, kurie aktyviai dalinosi visa turima informacija, kuri padėjo pareigūnams ieškant įtariamojo.

DELFI už nuotraukas dėkoja skaitytojui Nerijui!