Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai keliose sostinės vietose surengė reidus, kurių metu buvo tikrinami vairuotojai ir jų transporto priemonės, taip pat buvo vykdoma ir greičio kontrolė.

Nuo pat ankstaus ryto pareigūnai pradėjo tikrinti Drujos ir Dūmų gatves.

Dūmų gatvėje pareigūnai nustatė du neblaivius pavėžėjimo paslaugas teikiančios įmonės „eTransport“ darbuotojus, kurie vairavo „Toyota“ automobilius. Vienas jų į alkoholio matuoklį pripūtė 0,71 promilės, o kitas – 0,57 prom. Toje pačioje vietoje pareigūnai nustatė ir dar du neblaivius vairuotojus: vienam nustatytas 0,52 promilės girtumas, kitam – 0,62 prom.

Drujos gatvėje kelių policijos pareigūnai sustabdę „eTransport“ įmonės automobilį „Toyota“ išsiaiškino, kad vairuotojas net neturi vairuotojo pažymėjimo. Patikros metu vairuotojui pasidarė bloga, jis nualpo, pasirodo, jam prasidėjo epilepsijos priepuolis. Pareigūnai iškvietė medikus, o kol jie atvyko stengėsi padėti sunegalavusiam vyriškiui.

Taip pat toje pačioje vietoje buvo nustatyti dar du neblaivūs vairuotojai, jiems alkoholio matuokliu buvo nustatytas 0,47 promilės ir 1,17 promilės. Be viso to, dar du vairuotojai neturėjo teisės vairuoti automobilį.

Vėliau pareigūnai persikėlė į Naujanerių gatvę, joje pareigūnai sustabdė „Opel“ automobilį, pasirodo, kad transporto priemonę vairavo labai apgirtęs vyras, jis į alkoholio matuoklį pripūtė 1,56 promilės. Už šį nusižengimą vairuotojui gresia baudžiamoji atsakomybė.

Greičio kontrolė

Apie vidurdienį Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai surengė reidą, kurio metu tikrino, ar vairuotojai neviršija leistino greičio.

Stepono Batoro gatvėje buvo nustatyti 7 vairuotojai, viršiję leistiną greitį (leistinas 50 km/val. greitis). Vairuotojai važiavo: 85 km/val., 94 km/val., 92 km/val., 94 km/val., 94 km/val., 96 km/val., 99 km/val.

Laivės prospekte (leidžiamas greitis – 60 km/val.) buvo nustatyta 13 pažeidėjų. Nustatyti greičiai: 107 km/val., 95 km/val., 96 km/val., 94 km/val., 94 km/val., 94 km/val., 97 km/val., 94 km/val., 107 km/val., 93 km/val., 93 km/val., 100 km/val., 96 km/val., 96 km/val.

Minsko plente didelių nemalonumų sulaukė seno „ Audi“ automobilio vairuotojas. Jis važiavo transporto priemone be techninės apžiūros, draudimo ir dar išregistruota. Kelyje, kuriame leidžiamas greitis yra 80 km/val., jis važiavo 136 km/val. Vyriškiui teks susimokėti 500 eurų baudą ir negalės vairuoti automobilių 2 mėnesius.

Taip pat toje pačioje vietoje buvo stabdyti du BMW automobiliai, vienas jų važiavo 141 km/val. greičiu, kitas net 162 km/val. Pastarasis vairuotojas ne tik „skrido“ kaip kelių erelis, bet dar ir buvo apgirtęs, jam alkoholio matuokliu buvo nustatytas 1,07 prom. girtumas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)