Naktį iš penktadienio į šeštadienį policijos pareigūnai surengė reidą, kurio metu tikrino transporto priemones bei jų vairuotojus.

Apie 22 val. Dzūkų gatvėje buvo sustabdytas pirmasis pažeidėjas (gim. 1992 m.). Vyriškis vairavo „Audi“ automobilį neturėdamas vairuotojo pažymėjimo. Jis turės susimokėti 450 eurų baudą.

Kiek vėliau, pareigūnams ruošiantis važiuoti į kitą reido vietą, patikrinimui buvo sustabdytas „Honda“ automobilio vairuotojas (gim. 1975 m.). Paaiškėjo, kad jis neturi vairuotojo pažymėjimo, vyriškis šią privilegiją prarado šių metų kovo mėnesį, nes vairavo transporto priemonę būdamas neblaivus.

Kelių policijos pareigūnai nusprendė patikrinti ir pažeidėjo blaivumą, jis į alkoholio matuoklį įpūtė 0,27 promilės.

Nusižengimą padaręs transporto priemonės vairuotojas buvo ramus, visgi keleivis taip taikiai nebuvo nusiteikęs. Jis DELFI fotografui, kuris jo nefotografavo, pradėjo aiškinti, kad neleidžia jo paveiksluoti. Pilietis nesugebėjo išgirsti kas jam buvo sakoma ir vis agresyviai artėjo prie savo darbą dirbančio vyro. Draugų tempiamas keleivis nenorėjo nurimti, jis tik rėkė „parodyk teisę, kad gali mane fotografuoti“, tačiau į jį niekas taip ir nekreipė dėmesio.

Vėliau pareigūnai reidą perkėlė į Laisvės prospektą, jame rimtų pažeidėjų nebuvo nustatyta. Dar kitoje reido vietoje, Buivydiškių ir Dūkštų gatvių sankryžoje, taip pat buvo tvarkingi vairuotojai.

Pasitaikė tik vienas neblaivus vairuotojas. Apie 2 val. Medeinos g., prie kebabinės, buvo sustabdytas BMW automobilio vairuotojas (gim. 1989 m.), jam policijos pareigūnai nustatė 1,31 promilės girtumą.