Į kaimą Panevėžio rajone greitosios pagalbos medikai buvo iškviesti antradienio vakare. Į ligoninę skubiai išvežta ir operuota daugybinius kūno sužalojimus patyrusi vietos gyventoja. Moteris šiuo metu gydoma ligoninės intensyviosios terapijos skyriuje.

Įtariama, kad ši Panevėžio rajono gyventoja buvo sužalota, kai kartu gyvenantis buvęs sutuoktinis ją kieme partrenkė automobiliu ir dar kurį laiką po juo vilko.

Pirminiais duomenimis, sužeistai moteriai greitoji buvo iškviesta tik praėjus maždaug 7 valandoms po nelaimės. Tai padarė ne K. Š., o jos artimieji, sužinoję apie įvykį.

Tą patį vakarą K. Š., kuriam alkoholio matuokliu nustatytas vidutinis girtumo laipsnis, buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Šiandien po pietų Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Ričardas Juozainis kreipėsi į Panevėžio miesto apylinkės teismą dėl suėmimo skyrimo K. Š. Teismas prokuroro skundą patenkino ir įtariamąjį suėmė 15-kai parų.

Pasak prokuroro R. Juozainio, šiuo metu K. Š. pateikti įtarimai dėl esant neblaiviam sukelto eismo įvykio, per kurį buvo sužalotas žmogus bei jo palikimo be pagalbos, kai gyvybei gresia pavojus. „Neatmetame galimybes, kad ikiteisminio tyrimo metu surinkus daugiau duomenų, gali būti pateiki įtarimai ir dėl sunkesnių nusikaltimų“, – sakė prokuroras.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atlieka Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.