Kauno miesto gyventojas, įtardamas apie galimą sukčiavimo atvejį, neliko abejingas galimam nusikaltimo padarymui ir bendruoju pagalbos telefonu kreipėsi į policijos pareigūnus pranešdamas apie gudriai sugalvotą sukčių schemą, kuria siekiama pasisavinti kito žmogaus asmeninį turtą.

Kaunietis dar šių metų liepos mėnesį, internetiniame skelbimų portale įdėjo skelbimą, kad parduoda transporto priemonę. Netrukus atsirado pirkėjas, kuris pasisiūlė minėtą automobilį pirkti išsimokėtinai be pradinio įnašo, tačiau pasirašant skolos sutartį. Užstatu turėjo tapti sandorio objektas – lengvasis automobilis. Ši sąlyga ir sukėlė įtarimų transporto priemonės pardavėjui. Šiomis dvejonėmis ir įtarimais, jog gali būti apgautas, vyriškis pasidalino su policijos pareigūnais, praneša Kauno apskrities policija.

Pareiškėjui atvykus sutartą valandą į nurodytą vietą, automobilių stovėjimo aikštelėje prie jo priėjęs 25 metų jaunuolis, siekdamas apgaule savo ir kitų asmenų naudai įgyti svetimą turtą, susitaręs dėl automobilio pirkimo sąlygų, sudarė pirkimo-pardavimo sutartį bei pasirašė vekselį. „Pirkėjas“ įsipareigojo per du kartus sumokėti sutartą sumą pinigų už automobilį.

Tyrimo metu nustatyta, kad buvo ketinta apgaule įgyti pareiškėjo automobilį už jį nesumokėjus sutartyje nurodytos sumos, vekselį paliekant sumokėti kito asmens atsakomybėn. Įvykio vietoje Kauno miesto Dainavos policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai sulaikė du jaunuolius, gimusius 1996 m. ir 1993 m.

Įtariamiesiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti bei įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje. Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. 1 d., 22 str. 1 d. už pasikėsinimą įvykdyti šią nusikalstamą veiką gresia laisvės atėmimas iki trejų metų.

Manoma, kad nukentėjęs gali būti ne vienintelis. Kauno apskrities policijos pareigūnai prašo visus gyventojus, kurie panašiu būdu galėjo nukentėti, kreiptis į Kauno apskr. VPK telefonu (8 37) 30 34 50 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.