Policija informavo, kad Genių g., ties 23-iuoju pastatu, ginčo metu vyras iš trauminio pistoleto šovė į kitą vyrą apie 10 kartų.

Nukentėjusiajam sužalota ranka, pataikyta ir į kitas kūno dalis.

Nustatyta, kad vyrui padarytos dvi žaizdos juosmens srityje ir šešios – kairės rankos delne, jis išgabentas į ligoninę. Šiuo metu turimais duomenimis, buvo šaudoma iš nekovinio ginklo (veikiausiai trauminio).

Kaip DELFI informavo policija, sužalotas vyras medikų pagalbos laukė prie poliklinikos. Nelaimėlis pasakojo, kad jį sužalojęs pažįstamas vyras nubėgo turgaus link.

Papildyta 12.30 val. Apie 12 val. šaudęs asmuo pats atvyko į Vilniaus m. 4-ąjį policijos komisariatą, jis sulaikytas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 284 str. (viešosios tvarkos pažeidimas). Dabar turimais duomenimis, buvo šaudyta šratais, iššaunamais iš pneumatinio ginklo.

Tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, piktybiškai tyčiodamasis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Papildyta 13.05 val. Įtariamasis uždarytas į areštinę 48 val., šaudyta iš orinio pistoleto, konstrukcijoje turinčio suspausto oro balioną, įgalinantį per trumpą laiką padaryti daug šūvių. Šaudęs asmuo, atėjęs į policijos komisariatą, su savimi ginklo neturėjo, tačiau ginklas jau yra surastas.