Po dviejų parų areštinėje įtariamasis išleistas į namus. Vyrui pareikšti įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso 153 straipsnio 1 dalį – Jaunesnio negu šešiolikos metų asmens tvirkinimas. Vyras anksčiau neteistas. Pagal pareikštus įtarimus jam gresia laisvės apribojimu arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Vyrui pareikštas apysunkis nusikaltimas, tad bylą tirianti prokurorė nusprendė nesikreipti į teismą dėl griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo.

Savaitgalį stovyklos vadovas Bronius K. sakė, kad sulaikytas vyras Vilniuje dirba advokatu ir pats augina mažametę dukrą, kurią atvežė į stovyklą. Apie įvykį stovyklos direktorius teisėsaugai pranešė tuoj pat, kai tik sužinojo.

„Supratau, kad tai rimta“, – sakė DELFI Bronius K.

Stovyklos vadovas pasakojo, kad vyras įsiprašė pasilikti nakvynei, niekas nė nepagalvojo, kad išsilavinęs inteligentiškas vyras gali taip pasielgti. Jis sakęs, kad nori pamatyti, kaip įsikurs jo duktė ir kaip jai seksis pirmą dieną stovykloje.

Stovyklos darbuotojai vyrą priėmė, nors pasak Broniaus K., laisvos vietos jie neturėjo. Tuomet vyras naktį budėjo kartu su vienu darbuotojų. O kitą dieną slapčia pateko į mergaičių kambarį, kur, pasak mergaičių, jas lietė.

DELFI primena, kad išsigandusios mažametės paskambino vienos mergaitės mamai, kuri tuoj pat apie dukters pasakojimą pranešė stovyklos direktoriui.

„Aš pats iškviečiau policiją, supratau, kad tai rimta“, – sakė stovyklos direktorius.

Stovykloje apsilankę policijos pareigūnai sulaikė įtariamąjį. Vaikų apsaugos teisių specialistai taip pat apsilankė stovykloje.