Tokį nuosprendį 20-mečiui V.Tokeriui šiemet birželio 27 dieną paskelbė Kauno apygardos teismas.

Nuteistasis manė, kad tokia bausmė per griežta ir parašė apeliacinį skundą. Apeliacinis teismas nusprendė grąžinti areštuotus V.Tokerio 2 tūkst. 590 litų, tačiau laisvės atėmimo bausmės nesutrumpino. Už didelio narkotinių ir psichotropinių medžiagų kiekio įsigijimą, laikymą Baudžiamasis kodeksas numato ilgas laisvės atėmimo bausmes, o V.Tokeris ir yra pripažintas kaltu dėl tokio nusikaltimo.

Buvęs Kauno technologijos universiteto Ekonomikos ir vadybos fakulteto pirmakursis V.Tokeris pernai rudenį buvo sulaikytas savo tėvo požeminiame garaže, Taikos prospekte. Jaunuolis užkluptas besveriatis kvaišalus.

Garaže aptikta 15 kilogramų ekstazio tablečių, 18 tūkst. LSD dozių, taip pat kanapių, amfetamino, o per kratą jo namuose dar rasta apie 1 tūkst. ekstazio tablečių.

Pareigūnų duomenimis, visų kvaišalų vertė juodojoje rinkoje būtų apie 2 mln. litų.

V.Tokeris savo kaltę Kauno apygardos teisme pripažino tik iš dalies, teigdamas, kad narkotinių medžiagų neįsigijo ir neturėjo jokio tikslo jų platinti. Jis tvirtino garaže radęs krepšį ir iš smalsumo jį patikrinęs. Dalį kvaišalų jis esą parsinešęs namo, o paskui garaže dar nusprendęs juos pasverti.

V.Tokeris prisipažino kaltu tik dėl to, kad nepranešė apie radinį policijai.

Bylos duomenimis, narkotikų platinimui telefonu iš užsienio vadovavo vyresnysis nuteistojo brolis Andrejus. Jis iki šiol ieškomas policijos.