Kaip DELFI pasakojo Bronius K., vyras stovykloje lankėsi ne pirmą kartą, tačiau tuomet nieko panašaus nebuvo, tad visi darbuotojai šokiruoti. Dukrą atvežęs vyras pasiprašė nakvynės, mat kelionė buvo tolima, o jau buvo vakaras. Anot Broniaus K., laisvų vietų stovykloje nebuvo, tačiau pasikalbėjus su darbuotojais jis geranoriškai buvo priimtas, mat vyras primygtinai prašė nakvynės ir tikino, kad nori pamatyti, kaip seksis jo dukrai įsikurti.

Įtariamasis buvo priimtas nakvynės su darbuotojais, anot Broniaus K., stovykloje jis nedirbo, nebuvo ir savanoris, tik pats savo iniciatyva naktį padėjo budinčiam darbuotojui.

Vienas su mergaitėmis vyras liko dieną. Išvažiuoti, anot Broniaus K., vyras neskubėjo ir tikino, kad nori kurį laiką stebėti, kaip sekasi jo dukrai. Darbuotojai neprieštaravo, anot stovyklos vadovo, niekada nieko panašaus nėra įvykę, tad jokių įtarimų, kad dukrą atvežęs tėvas gali turėti ne kokių užmojų, niekas nė nepagalvojo.

„Vyras ištaikė progą ir liko kambaryje su trimis mergaitėmis, buvo ne tame kambaryje, kur buvo jo dukra, o nuėjo į kitą, kai to nematė darbuotoja. Vėliau mergaitės pasakojo, kad vyras pasiūlė žaisti, vieną pasisodino ant kelių ir pakišo ranką po marškinėliais“, – sakė Bronius K.

Išsigandusios mažametės paskambino vienos mergaitės mamai, kuri tuoj pat apie dukters pasakojimą pranešė stovyklos direktoriui.

„Aš pats iškviečiau policiją, supratau, kad tai rimta“, – sakė stovyklos direktorius.

Stovykloje apsilankę policijos pareigūnai sulaikė įtariamąjį. Vaikų apsaugos teisių specialistai taip apsilankė stovykloje.