Vėlų trečiadienio vakarą Vilniaus antrojo policijos komisariato 2 veiklos skyriaus tyrėjai tikrino gautą informaciją (buvo pranešta apie narkotikų platinimą) ir aplankė romų tautybės šeimą, kuri gyvena Naujininkuose.

Į minėtame rajone esantį daugiabutį įėję pareigūnai rado praviras jiems reikalingo buto duris. Viduje buvo didelis būrys žmonių: 5 vaikai (8, 6, 4 ir 3 metų mergaitės bei vienerių berniukas), du vyrai (25 ir 40 metų) bei dvi moterys (21 ir 25 metų seserys).

Netikėti svečiai šeimynai sukėlė daug ašarų.

Kūrybinga narkotikų slėptuvė

Tam, kad būtų tinkamai ir tvarkingai atlikta būsto krata, pareigūnai išsikvietė policininkę (detaliai moterų apžiūrai), bei Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojas tam, kad pasirūpintu, jog vaikams nebūtų jokio neigiamo poveikio. Jų belaukiant tyrėjai pastebėjo keistą moterų elgesį – baikščiai viena į kitą žiūrėjo, blaškėsi namuose. Pasirodo, kad buto gyventoja turėjo ką slėpti.

Apžiūrėjus pirmąją moterį pareigūnė informavo, kad nieko draudžiamo ir nelegalaus ji tikrai neturi. Visgi jos sesuo nebuvo tokia dora. Policija DELFI papasakojo, kad moteris liemenėlėje gudriai buvo pasidariusi slėptuvę. Ji vietoj paminkštinimo buvo įkišusi maišelį su 10 g heroino.

Raudojo visi

Moteris suprato, kad jau niekaip neišsisuks ir yra pagauta su įkalčiais, jai teks vykti su policijos pareigūnais į komisariatą. Tai suprato ne tik ji, bet ir visa kartu buvusi šeima, todėl ašaros riedėjo be sustojimo.

Taip pat įtariamosios netikras tėvas suprato ir vaikų lemtį – jie gali būti atimti. Kaip yra žinoma, romai nėra linkę vaikų atiduoti, juos dažniausiai priglaudžia kitos romų šeimos.

Policijos pareigūnai teigė, kad buvo surasta išeitis, 3 moters vaikus priglaus kartu buvusi sesuo (ji neteista, buvo įvykio vietoje blaiva). Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojos perspėjo moterį, kad bus tikrinama kiekvieną dieną ir jei tik užfiksuos nors vieną nederamą jos elgesį, tai vaikai bus atimti ir išvežti.

Laukiasi nuo vyro, kuris mirė

Vilniaus antrojo policijos komisariato 2 veiklos skyriaus tyrėjai, bekalbėdami su įtariamąja, pastebėjo, kad jos pilvas yra neįprastai didelis, todėl paklausė, ar ji tik nebus nėščia. Pasirodo, kad pareigūno nuojauta pasiteisino.

Moteris pasakojo, kad yra nėščia, tačiau nežino nei kiek laiko (gal 5, 6 ar 7 mėnesis), nei vaiko lyties. Ji taip pat pasakojo, kad dar nebuvo pas gydytojus ir ji nemato reikalo pas juos išvis eiti.

Paklausta apie vaikų tėvus, moteris nieko neslėpė, ji atviravo, kad 2 dukryčių tėvas sėdi kalėjime už narkotinių medžiagų platinimą, sūnaus tėvas (kitas asmuo) taip pat sėdi įkalinimo įstaigoje už narkotinių medžiagų platinimą, o ji šiuo metu yra nėščia nuo dar kito vyro, tačiau šis jau yra nebegyvas.

Vėliau paaiškėjo, kad įtariamosios sesuo irgi yra nėščia, ji taip pat nežino, kiek laiko laukiasi ir taip pat nesiruošia vykti pas gydytojus.

Tai jau ne pirmas kartas

Narkotikus turėjusi moteris išties pridarė labai didelių nemalonumų sau ir savo vaikams. Pasirodo, kad romė jau yra teista už narkotines medžiagas ir jai teismas skyrė 2 metų laisvės atėmimo bausmę, kurią atidėjo 2 metams, tačiau neatlikus vienos bausmės ji prisidirbo dar kartą.

Moters atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Baudžiamojo kodekso 260 straipsnio 1 dalį (tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė narkotines ar psichotropines medžiagas turėdamas tikslą jas parduoti ar kitaip platinti arba pardavė ar kitaip platino narkotines ar psichotropines medžiagas, baudžiamas laisvės atėmimu nuo 2 iki 8 metų), visgi, pagal pagal pareigūnų praktiką, ikiteisminis tyrimas galimai bus perkvalifikuotas į 260 straipsnio 2 dalį ir bausmė bus nuo 8 iki 10 metų nelaisvės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)