D. Bugavičius buvo gerai žinomas Kauno kriminalinis veikėjas, susijęs su organizuotu nusikalstamumu. Be to, jis buvo žinomas ir kaip grupės „Naujosios pupytės“ narės Vitos Jakutienės itin artimas draugas (jau po D. Bugavičiaus mirties ji pagimdė jo vaiką).

D. Bugavičius buvo sušaudytas 2015-ųjų lapkritį Kaune, Šilainiuose, automobilyje prie kotedžo, kurį nuomojosi. Naktį žudikai apšaudė automobilį „Mercedes“, prie kurio vairo buvo D. Bugavičius. Šalia sėdėjo V. Jakutienė, tačiau kulkos jos nekliudė.

Vienu pagrindinių „Agurkinių“ gaujos veikėju laikytas D. Bugavičius (jis buvo ir „Agurkinių“ lyderio Sauliaus Velečkos asmeninis sargybinis) buvo suvarpytas kulkomis, kelios iš jų pataikė į širdį.

Žudikai iš įvykio vietos paspruko automobiliu su užsienietiškais numeriais. Šis automobilis netrukus buvo rastas liepsnojantis (manoma, kad jį padegė žudikai, naikindami pėdsakus).

Antradienį Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Rolandas Kiškis DELFI patvirtino, kad įtariamieji žudikai jau prieš keletą mėnesių buvo sučiupti užsienyje ir slapčia atgabenti į Lietuvą. Čia jie buvo suimti trims mėnesiams, paskui suėmimas pratęstas dar trims mėnesiams.

R. Kiškio teigimu, suimtieji yra ne Lietuvos piliečiai, tačiau neatskleidė, kurios valstybės pilietybę jie turi.

Manoma, kad suimtieji yra vykdytojai. Apie žmogžudystės užsakovus ir organizatorius pareigūnai dar nekalba.