Liepos 29 d. Karveliškėse, paupyje, būrys šunų užpuolė moterį (gim. 1981 m.) su 3 metukų vaiku. Pamačiusi atbėgančius tris ar keturis didelius šunis, persigandusi moteris čiupo savo vaiką į rankas ir siekdama jį apsaugoti, pakėlė į viršų.

Nors vaikas buvo apsaugotas, tačiau pati moteris buvo užpulta - šuo įkando jai į koją (ligoninėje diagnozuota šlaunies kąstinė žaizda). Po to šunų šeimininkai pasišaukė savo augintinius ir šie nubėgo į mišką.

Sužalota moteris iškvietė policiją. Atvykę pareigūnai, įvertinę susidariusią situaciją, užsitaisė tarnybinius pistoletus „Glock“ ir nuėjo pėsčiomis mišku palei Neries upę. Miške patruliais pamatė du asmenis su šunimis. Pastarieji puolė pareigūnus.

Policininkai panaudojo ginklus. Šūvio garso išsigandę gyvūnai atšokdavo, bet netrukus vėl puldavo. Galiausiai du šunys iš šešių buvo peršauti. Po to šeimininkė pagavo vieną iš šunų ir jį laikydama pro pareigūną ėjo prie antro pašauto ir į upę įkritusio šuns. Daugybę kartų moteriai buvo duota komanda atsitraukti su šunimi ir jį laikyti, galiausiai reikalavimai buvo įvykdyti.

Kitą dieną šunų šeimininkai žiniasklaidai ėmė pasakoti, kad jų augintiniai nekanda, sutuoktinių porą su vaiku jie tik aploję, o policininkai ėmę šaudyti be įspėjimo, grasinę nušauti šunų šeimininkę ir netgi šaudę į jos pusę ir t.t.

Reaguodama į tokius šunų šeimininkų (jiems gresia atsakomybė už nepriežiūrą šunų, kurie sužalojo žmogų ir užpuolė pareigūnus) pareiškimus policija antradienį išplatino vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota, kaip vyko bendravimas su peršautų šunų šeimininke.