DELFI pasiekė informacija, kad Karvėliškių kaime aidėjo šūviai ir buvo pašauti keli šunys. Pasidomėjus šia istorija paaiškėjo, kad tai tikras įvykis. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistas Paulius Radvilavičius papasakojo įvykio aplinkybes.

P. Radvilavičius nurodė, kad liepos 29 d., apie 13.55 val., policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad Karveliškių g. moterį užpuolė vilkinis šuo, iškando gabalą odos kojoje.

Pirminiais duomenimis, pareigūnams nuvykus nurodytu adresu, prie kapinių, stovėjo automobilis, kuriame sėdėjo sužalota ir persigandusi moteris.

Nukentėjusioji policijai pasakojo, kad kartu su savo vyru ir mažamečiu vaiku (3 metukų), vaikščiojo palei upę ir pastebėjo kaip link jos atbėga gauja šunų (3 arba 4 dideli šunys), kurių veislė buvo panaši į vokiečių aviganius. Persigandusi moteris instinktyviai čiupo savo vaiką į rankas, bei siekdama ji apsaugoti, pakėlė į viršų.

Nors vaikas buvo apsaugotas, tačiau pati moteris buvo užpulta, informuojama, kad šuo įkando jai į kairę koją. Yra teigiama, kad galimi šunų šeimininkai išgirdę moters riksmą pasišaukė savo augintinius ir šie nubėgo į mišką.

DELFI buvo informuota, kad pareigūnai, įvertinę susidariusią situaciją, užsitaisė tarnybinius ginklus „Glock“ ir nuėjo pėsčiomis mišku palei Neries upę.

Miško tankmėje buvo pastebėti du asmenys, oficialiai gautoje informacijoje teigiama, kad pareigūnai jiems kelis kartus sušuko „sustokit, policija“, tačiau jie po šių žodžių ėmė bėgti. Visgi, nežinia kodėl, moteris ir vyras sustojo bei galimai paleido šunis į policininkų pusę.

Komunikacijos atstovas pasakojo, kad pareigūnas, pamatęs atbėgančius šunis (jie buvo pasiruošę kąsti), iššovė iš tarnybinio ginklo vieną šūvį į juos, tada trys šunys nubėgo link kito pareigūno. Kol vieną pareigūną puolė minimi trys šunys, prie kito pribėgo dar trys agresyvūs gyvūnai, tada buvo iššauta dar kartą. Anot jo, dar ratą apibėgę gyvūnai išsiskirstė ir vienas jų vėl pradėjo bėgti į pareigūną, dėl to jis iššovė kelis šūvius į šunį (bėgo į jį šiepdamas dantis), po šūvių gyvūnas sucypė ir bėgdamas nukrito į upę.

Taip pat yra teigiama, kad po ginklų panaudojimo moteris, pagavo vieną iš šunų ir jį laikydama ėjo prie pašauto upėje gulinčio šuns pro pareigūną. Daugybę kartų moteriai buvo duota komanda atsitraukti su šuniu ir jį laikyti, galiausiai reikalavimai buvo įvykdyti.

Pasak P. Radvilavičiaus, ginklas daugiau nebuvo panaudotas, o pareigūnai dėl kitų keturių šunų, kurie vis dar lakstė miške ir kėlė realų pavojų gyvybei ir sveikatai, išsikvietė pastiprinimą.

Oficialiais policijos duomenimis, šunų užpulti policininkai sulaukė 4 ekipažų pagalbos, vienas jų sulaikė automobilį, kuriame buvo keturi šunys, iš kurių vienas rastas su keliomis šautinėmis žaizdomis. DELFI šaltinių teigimu, belakstančius šunis sugaudė šeimininkas ir bandė juos galimai išvežti.

P. Radvilavičius informavo, kad keturi šunys buvo perduoti globos namus, o du sužalotieji po įvykio buvo pristatyti į veterinarijos kliniką. Visgi, gyvūnai buvo atiduoti šeimininkams, nes jiems prireikė intensyvios priežiūros.