Ikiteisminis tyrimas Vilniaus policijos Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos buvo pradėtas 2018 metų balandžio mėnesį pagal požymius nusikalstamos veikos, numatytos Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d.

Tyrimas pradėtas po to, kai buvo gauta duomenų apie tai, jog gerai policijai žinomi asmenys, priklausantys Vilniaus mieste veikiančioms organizuotoms nusikalstamoms struktūroms, užsiima neteisėta narkotinių ar psichotropinių medžiagų apyvarta labai dideliais kiekiais.

Ikiteisminio tyrimo metu kruopščiai analizuoti bei dokumentuoti prekiautojų narkotikais daromi nusikalstamai ir, surinkus pakankamai duomenų, 2018 metų birželio mėnesį buvo nuspręsta juos sulaikyti bei atlikti kratas jų gyvenamosiose vietose bei naudojamosiose transporto priemonėse.

Per kratas pareigūnai rado labai didelį kiekį – apie 3 kilogramus kokaino. Paimtų narkotikų vertė juodojoje rinkoje yra apie 240 000 eurų.

Visiems 3 sulaikytiems asmenims pateikti įtarimai dėl neteisėto narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo labai dideliais kiekiais. Visiems įtariamiesiems teismas skyrė griežčiausias kardomąsias priemones – suėmimus.

Už įtariamiesiems inkriminuojamus nusikaltimus Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse didžiausia numatyta bausmė yra laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų. Manoma, kad sulaikytųjų asmenų gali būti ir daugiau.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.