Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas DELFI patvirtino, kad šeštadienį, liepos 14 d. 8 val. gautas pranešimas apie jauno vyro mirtį.

Tai buvo 25 metų karys Paulius Stabingis. Jo kūnas esą rastas be išorinių smurto žymių, pradėtas tyrimas mirties priežasčiai nustatyti. Įtarimai niekam nepareikšti.

Nei liepos 14 d., nei liepos 15 d. įvykių policijos suvestinėse apie šį įvykį nebuvo pranešta.

Nepatvirtintais duomenimis, kariams besilinksminant ir, tikėtina, vartojant alkoholį, sodyboje Kauno rajone kilo konfliktas.

Pasakojama, kad P. Stabingis bandė išskirti konfliktuojančius vyrus, o dėl to supykęs kitas vakarėlio dalyvis ėmė prie jo kabinėtis: metė butelį, bet nepataikė, tada iš kėdės trenkė į nugarą ir truputį užkabino.

Vis dėlto jie buvo išskirti ir nuvesti miegoti. Esą pabudęs ryte P. Stabingis dar kalbėjo, tačiau ėmė dusti. Paramedikė su kitais įvykio dalyviais bandė jį gaivinti, vartė nuo vieno šono ant kito, kol atvažiavo greitoji pagalba. Atvažiavę medikai taip pat gaivino, tačiau netrukus vyro širdis sustojo.

Į įvykio vietą buvo atvykusi Karo policija. Tačiau jos atstovas atsisakė komentuoti bet kokias įvykio aplinkybes motyvuodamas tuo, kad ikiteisminį tyrimą atlieka policija.

Praėjusį šeštadienį mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Algirdo mechanizuotasis pėstininkų batalionas „Facebook“ paskyroje pasidalijo tokiu įrašu:

„Netekome vieno iš savo ginklo brolių eil. Pauliaus Stabingio, jo gyvybė užgeso šio šeštadienio rytą. Reiškiame užuojautą Pauliaus šeimai ir artimiesiems.

Paulius karinę tarnybą pradėjo šauktiniu 2015 m. ir nuo 2017 m. tapo profesinės karo tarnybos kariu Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo batalione. Pastaruoju metu ėjo granatsvaidininko pareigas III mechanizuotoje pėstininkų kuopoje. Paulius pasižymėjo kaip doras, sąžiningas ir draugiškas karys.“

Tik sulaukusi DELFI užklausos liepos 17 d. savo interneto puslapyje užuojautą kario artimiesiems pareiškė ir Lietuvos kariuomenė. Jos atstovai paaiškino, kad iki tol buvo tikslinamas velionio šarvojimo ir laidojimo laikas. Vis dėlto ir kariuomenė atsisakė plačiau komentuoti įvykį, nes jį tiria policija.