Ne kartą už vagystes ir neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis jau teistam šiauliečiui nuosprendis už paskutinę nusikalstamą veiką buvo paskelbtas 2016 metų gruodį. Jam buvo buvo inkriminuotas narkotinių ir psichotropinių medžiagų laikymas bei jų platinimas.

Šiaulių pareigūnai 2014 metų vasarą užfiksavo G. Stankūno kvaišalų platinimo atvejį. Šiauliuose, Radviliškio g., esančio daugiabučio namo rūsio sandėliuke, priklausančiame butui, kuriame tuo metu jis gyveno, aptiko didelį jų kiekį – apie 253 g kanapių, apie 178 g birios medžiagos, kurios sudėtyje rasta amfetamino, apie 20 g birios medžiagos, kurios sudėtyje rasta heroino, 95 ekstazio tabletes. Teismas vyrui skyrė aštuonerių metų ir aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Ikiteisminio tyrimo pradžioje šiaulietis buvo suimtas, tačiau po metų teismas jam skyrė kitas kardomąsias priemones, nesusijusią su laisvės atėmimu – 8500 eurų užstatą ir dokumentų paėmimą, periodinę registraciją policijos įstaigoje bei rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

2017 metų balandžio 7 d. išgirdęs teismo nuosprendį, vyras į belangę nepanoro ir nuo policijos pareigūnų ėmė slapstytis – jo gyvenamojoje vietoje durų niekas neatidarė, telefonu jis neatsiliepė, o žmona teigė, kad su su vyru nebendraujanti ir apie jo buvimo vietą nežinanti. Dėl to jam buvo pradėtas naujas ikiteisminis tyrimas – dėl vengimo atlikti paskirtą laisvės atėmimo bausmę. O tai reiškia, kad paskirtoji aštuonerių metų ir aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmė pailgės, nes Baudžiamasis kodeksas už vengimą atlikti laisvės atėmimo bausmę numato baudą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

2017 m. balandį buvo paskelbta šio vyro paieška. Šiaulių apskrities policijos pareigūnams nustačius, kad G. Stankūnas slapstosi Ispanijos pietuose, inicijuotas Europos arešto orderio išdavimas, praneša Šiaulių apskrities policija.

Šiaulių kriminalistai intensyviai dirbo toliau ir šių metų gegužę pradėjo ruoštis ieškomojo sulaikymo operacijai. Ispanijos kriminalistams perdavę visą reikalingą informaciją, jie gegužės 27 d. sulaukė kolegų informacijos, kad šiaulietis sulaikytas Alikantės oro uoste, kai atėjo pasitikti iš Lietuvos pas jį atskridusios 21-nerių metų draugės. Atostogauti saulėtoje šalyje susiruošusi mergina liko it musę kandusi, kai pareigūnai, uždėję antrankius, jos draugą išsivedė iš oro uosto ir merginą paliko nežinioje. Per daugiau nei mėnesį trukusią ekstradicijos procedūrą sulaikytasis turėjo progos susipažinti su Ispanijos kalėjimu.

Liepos 11-osios vakare, po metų gyvenimo slapstantis užsienyje, G. Stankūnas buvo parskraidintas į Lietuvą. Vyras grįžo į gimtinę, tik ne į savus, o į valdiškus namus – jį priglaudė Lukiškių tardymo izoliatorius-kalėjimas, iš kurio jis keliaus atlikti bausmės į pataisos namus. Taigi slapstydamasis nuo bausmės atlikimo, vyras prisidarė naujų problemų – dėl vengimo atlikti paskirtą laisvės atėmimo bausmę pradėtas ikiteisminis tyrimas pailgins jo buvimą nelaisvėje. Be to, gresia ir nemenki materialiniai nuostoliai - bus sprendžiamas klausimas dėl ekstradicijos išlaidų apmokėjimo, į kurias įskaičiuojami jo paties ir jo pargabenti vykusių dviejų pareigūnų kelionės bilietai, kriminalistų komandiruotpinigiai bei nakvynė viešbutyje.