Trečiadienį buvo gauta informacija, kad Savanorių pr. yra vykdoma nusikalstama veika. Lauke moteris išsineša narkotikus ir juos parduoda savo klientams – narkomanams.

Vilniaus antrojo policijos komisariato 2 veiklos skyriaus tyrėjai nusprendę patikrinti gautą informaciją neapsiriko.

Slėptuvė – pašto dėžutė

Į nurodytą vietą atvykę pareigūnai išsiskirstė ir pradėjo stebėti aplinką. Laiptinėje pasislėpęs pareigūnas pamatė, kad romė (gim. 1977 m.) į pašto dėžutę įdėjo baltą voką (jame buvo 100 heroino dozių) ir išėjo su jaunesne mergina (gim. 1998 m.) į lauką.

Lauke buvę tyrėjai pamatė, kad prie dviejų moterų priėjo narkomanė ir padavė pinigus už narkotines medžiagas. Po šio veiksmo trys moterys buvo sulaikytos. Vėliau paaiškėjo, kad buvo paduoti 72 eurai, už kuriuos norėjo įsigyti 13 heroino dozių.

Įsitraukusi visa šeima

Paaiškėjo, kad daugiabutyje, socialiniame būste, gyvena romų tautybės vyras su pensininke mama. Kaip pats vyriškis pasakojo, jis narkotikus vartojo ilgai, prieš 11 metų dėl narkotinių medžiagų jis tapo invalidu (nevaldo abiejų kojų), dėl to jam padeda mama. Prieš metus vyrui pagalbos ranką ištiesė socialinės darbuotojos, kurios išvežė jį į reabilitacijos centrą, kuriame jis pagijo ir dėl to narkotinių medžiagų nebevartoja.

Tokia giminaičio padėtimi naudojasi moteris (socialiniame būste gyvenančio vyro sesuo) ir jos sūnaus žmona. Pamačiusios, kad geresnis narkotikų pardavimas yra mieste negu tabore ėmėsi tuo naudotis.

Atėjo sunkūs laikai

Moteris DELFI pasakojo, kad atėjo sunkūs laikai. Pasak jos, didelis policijos darbas su taboru labai apsunkino visą „verslą“.

Dabar, pasak romės, mieste lengviau parduoti ir nusipirkti narkotikus nei tabore, o ir patys narkomanai dažniau perka mieste. Anot jos, anksčiau stipriai narkotikų nepardavinėjant buvo galima gauti 500 eurų pelną, o dabar stipriai pardavinėjant galima pasiekti vos 200 eurų pelną.

Teisėsaugai puikiai žinoma šeima

Pasirodo, kad vyras, kurio socialinis būstas tapo kaip priežastis Savanoriu pr. pardavinėti narkotikus, yra ne kartą teistas už narkotinių medžiagų platinimą. Jo pensininkė mama dėl to paties taip pat yra žinoma policijai.

Vyro sesuo, kuri pardavinėjo narkotikus, prieš mėnesį paleista iš įkalinimo įstaigos (kalėjo už narkotinių medžiagų pardavinėjimą). Moters vyras taip pat žinomas teisėsaugai, jį pirmos instancijos teismas pripažino kaltu dėl narkotikų platinimo, tačiau jis padavė apeliacinį skundą aukštesnės instancijos teismui.

Jauna moteris vienintelė dar nebuvo žinoma policijai iki šio įvykio.

Nusprendė suimti

Vyresnei moteriai pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl narkotinių medžiagų platinimo (gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 10 metų). Ji dėl spalvingos praeities buvo suimta mėnesiui.

Jaunesnei merginai pradėtas ikiteisminis taip pat dėl narkotikų platinimo, o narkomanei pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl narkotinių medžiagų įsigijimo.