Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Vilniaus kelių policijos pareigūnai reidui pasirinko neįprastą vietą sostinės pakraštyje. Galvės gatvėje jie išsirikiavo dar gerokai prieš vidurnaktį. Ilgai laukti pažeidėjų nereikėjo.

Apie 23-čią valandą į reido vietą atvairavęs automobilį „Mazda“ vairuotojas pareigūnams iškart sukėlė įtarimų, kad gali būti neblaivus, nuo jo sklido alkoholio kvapas. Vyras klusniai pasitikrino alkoholio matuokliu. Matuoklio ekrane pamatęs 1,59 prom. girtumą vairuotojas ėmė teisintis, kad šeštadienį jis negėrė, esą promilės užsiliko nuo Mindaugo karūnavimo dienos šventimo.

Jokie pasiteisinimai nepadėjo, tad jam teko vykti su policijos pareigūnais į Priklausomybės ligų centrą pasitikrinti kraujo, mat dėl tokio alkoholio kiekio jau gresia baudžiamoji atsakomybė, o kartu vykusi keleivė liko be vairuotojo.

Tas, kas vairavo kelių transporto priemonę arba mokė praktinio vairavimo būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kai jo kraujyje buvo daugiau negu 1,5 promilės alkoholio, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Toje pat vietoje įkliuvo ir itin drąsus vairuotojas. Sustabdę patikrinimui automobilį „Audi“ pareigūnai suprato, ko vairuotojas toks nedžiūgaujantis dėl dėmesio. Vyras ėmė šūkauti, kad nėra ko jo fotografuoti. Keiksmus palydėjo nepadorūs rankų gestai, tačiau pareigūnai tuoj pat liepė sėsti atgal į automobilį, kol patikrins dokumentus.

Vairuotojo pažymėjimo vyras neturėjo, o patikrinus sistemoje paaiškėjo, kad per tą pačią dieną šis drąsuolis įkliuvo jau antrą kartą. Ir važiavo net tuo pačiu automobiliu. Vyras buvo prasižengęs daugiau nei prieš metus. Terminas jau praėjo, tačiau perlaikyti egzaminui jis taip ir nesurado laiko, tad dabar jis gavo baudą už vairavimą neturint tam teisės.

Jau dieną nepasimokęs vyras su keleiviu nusprendė tiesiog palikti automobilį ir pasiėmęs baudos lapą iškeliavo pėsčiomis.

Jau po vidurnakčio pareigūnai dar patikrino Geležinio Vilko ir Rasų gatves. Čia visi patikrinti vairuotojai jau važinėjo tvarkingais dokumentais. Tik vienam ties Rasų gatve sudrebėjo kiek širdis – alkoholio matuoklis parodė, kad jis vartojo alkoholį, tačiau leistinos normos vyras neviršijo, tad baudos jis išvengė ir galėjo ramiai važiuoti toliau.

Policijos pareigūnai vairuotojus tikrina ne tik savaitgaliais, tačiau kur ir kada bus surengtas reidas iš anksto nepranešama.