Valstybės, Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos išvakarėse daugiau nei 60 pareigūnų buvo apdovanoti, daugiau nei 60 kartų skambėjo „Tėvynės labui!“. Kauno apskrities VPK viršininkas Darius Žukauskas, prieš įteikdamas padėkas ir apdovanojimus pareigūnams už nepriekaištingą tarnybą, dėkojo už jų darbą ir priminė: „Tarnauti Lietuvai ir jos gyventojams yra ne tik garbė, bet ir didelė atsakomybė. Tegul mūsų sprendimai būna teisingi, o darbai – prasmingi. Lietuvos ateitį kuriame kartu“.

Visų šventės dalyvių, tiek pareigūnų, tiek juos pasveikinti atvykusių artimųjų dėmesį prikaustė vos pradėję sklisti altų garsai. Improvizuotais muzikiniais kūriniais ir nuostabiomis melodijomis šventę pripildė Gertrūdos Beinarytės Krunglevičienės ir Laimio Krunglevičiaus altų duetas „DuoViola“. Sutuoktiniai, griežiantys altais ne tik duete, bet ir Kauno miesto simfoniniame orkestre, taip pat sveikino pareigūnus bei džiaugėsi kartu sutikdami Valstybės dieną. Šventinių apdovanojimų metu džiazo melodijas dovanojo jaunieji VDU Muzikos akademijos ir Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos atstovai Austėja Marija Kimbartaitė ir Simas Šavenis, praneša Kauno apskrities policija.

Kauno apskrities policijos pareigūnai linki gyventojams saugiai ir prasmingai paminėti Valstybės – Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną.