Ketvirtadienį, apie 10.37 val., Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas gavo pranešimą, kad Vilniuje, statybvietėje, esančioje ties Birželio 23-iosios ir Statybininkų gatvėmis, išmontuojant statybinius pastolius, iš 9 aukšto nukrito darbuotojas.

Medikai įvykio vietoje konstatavo vyriškio (gim. 1999 m.) mirtį.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl darbo saugos pažeidimo.

Nekilnojamojo turto projektų vystymo bendrovės „Saulės kopos“, kuriai priklauso projektas „Birželio namai“, direktorė Andrėjos Kenstavičiūtės atsiuntė komentarą apie tragišką įvykį.

„Žuvęs jaunuolis yra įmonės „Transrifus“, iš kurios nuomojami pastoliai, darbuotojas ir statybų aikštelėje kartu su dar dviem kolegomis buvo atsakingas už pastolių išmontavimą. Tuo metu daugiau žmonių ant pastolių nebuvo, jie buvo aptverti „STOP“ linija, kad pašaliniai asmenys nepatektų į darbų vykdymo zoną. Kol kas plačiau įvykio komentuoti negalime, šiuo metu vyksta tyrimas, kaip įvyko nelaimingas atsitikimas, ar buvo laikomasi saugumo reikalavimų. Dedame visas pastangas, kad įvykio priežastys būtų kuo greičiau išaiškintos ir reiškiame nuoširdžią užuojautą žuvusiojo šeimai, artimiesiems“, - komentavo direktorė A. Kenstavičiūtė.

Papildyta 16 val.

Su DELFI susisiekė ir įmonės „Transrifus“ atstovas Albertas Zujus patikslino bendrovės „Saulės kopos“ direktorės informaciją.

„Esame sukrėsti nutikusio įvykio ir reiškiame nuoširdžią užuojautą jaunuolio artimiesiems. Tačiau norime patikslinti, kad jaunuolis nebuvo įmonės „Transrifus“ darbuotojas. Mes, kaip pastolių nuomos įmonė, samdėme įmonę „Everestas“, kurios darbuotoju minėtasis jaunuolis ir buvo, kad atliktų mūsų pastolių montavimo darbus“, - informavo A. Zujus.