Šeštadienį žiauriai sumušto ir sekmadienį mirusio trylikamečio istorijoje atsiranda vis daugiau naujų detalių. Feisbuke pasklido nusikaltimo versijos bei geri žodžiai nužudytajam atminti.

Trylikametis – kompanijos siela

Kraupiai nužudyto trylikos metų paauglio feisbuke apstu nuotraukų, kurias ne tik jaunuolis viešai pasiskelbė, bet ir jo draugai (dar dažnai save vadinantys „broliais“) dalinosi. Jose galima pastebėti, kad paauglys buvo laimingas ir besišypsantis vaikas.

Prie daugelio nuotraukų trylikametis rusų kalba skelbė įvairius draugams skirtus prierašus: „nesunku mirti dėl draugo, sunku rasti draugą, dėl kurio verta mirti“, „mes pradėjome vaikščioti naktimis, nes dieną mūsų nelaukia“, „svarbus ne tas, kuris su tavimi buvo nuo pradžių, o tas, kuris buvo iki galo“.

Visgi laiminga bei vieninga kompanija neslėpė ir savo gyvenimo būdo. Daugelyje nuotraukų treninguoti paaugliai stovi susikabinę ir rūkantys cigaretes. Taip pat yra fotografija, kurioje laikomas ir ginklas. Trylikamečio draugų profiliuose daug nuotraukų su alkoholiniais gėrimais, galima pastebėti, kad jie draudžiamais dalykais puikuojasi.

Žmogžudystės versijos feisbuke

Po tragiškos trylikamečio žūties feisbuke paplito aukos nuotraukos su įvairiais prierašais.

Taip pat buvo patalpintas ir tekstas rusų kalba, kuris skirtas nužudytajam: „Ilsėkis ramybėje... Tie, kas taip padarė, atsakys – visi iki vieno... tu buvau geriausias draugas... sunkią minutę visada palaikei... mokėjai pakelti nuotaiką... labai tavęs ilgėsimės... niekada nepamiršiu to vėlaus vakaro mano stadione, kai kalbėjomės apie gyvenimą... nepamiršiu, kaip rinkdavomės prie VCUP‘o ir vaikštinėdavome... labai tau dėkoju už praėjusią vasarą, jos aš niekada nepamiršiu... niekada nepamiršiu, kaip kartu važiuodavome prie ežero... kiek daug bendrų prisiminimų... NIEKADA TAVĘS NEPAMIRŠIU“ – rašė mergina.

Feisbuke matoma, kad paaugliai šokiruoti dėl jų draugo žūties, diskutavo ir apie galimą nužudymo versiją. Jie teigė, kad su jų draugu buvo žiauriai susidorota dėl skolos arba dėl to, kad jis „prisišnekėjo“.

Be visų iškeltų teorijų, gerų palinkėjimų bei užuojautos jaunimas nurodė ir įtariamuosius, viešai paskelbė jų feisbuko anketas.

Įtariamieji feisbuke

Peržiūrėjus nurodytus įtariamųjų feisbuko profilius buvo pastebėta, kad kompanija yra kur kas vyresnė nei nužudytasis. Bendrų nuotraukų jie neturi, o ir draugų ratas skiriasi. Trylikametis ir jo draugai naiviai džiaugėsi negerais dalykais, o įtariamieji puikavosi nuotraukomis, kuriose buvo panelių ir „rimtų“ nepilnamečių apsuptyje. Taip pat buvo galima pastebėti ir nuotraukas su alkoholiu ar cigaretėmis.

Vienas iš įtariamųjų feisbuke save pasivadino „draugišku“. Dar birželio mėnesio pabaigoje nepilnametis įsidėjo profilio nuotrauką su prierašu. Cituojame netaisytą tekstą: „Svarbu su kuom, o ne prieš ka“.

Abiejų jaunuolių profiliuose nepastebima jokių komentarų apie įvykį, o ir jų draugai savuose profiliuose apie tai nediskutavo.

Patiko blogas gyvenimo būdas

Nužudyto trylikamečio draugai aptarė ir jo norą pasitraukti iš blogos kompanijos, kuri skatino nusikalsti. Jaunimas teigė, kad iš pradžių nelaimėliui patiko toks gyvenimo būdas, bet per vėlai nusprendė viską keisti.

Paaugliai taip pat dalinosi DELFI anksčiau rašytu tekstu, kad trylikametis ketino išvykti į užsienį, nes kitaip negalėjo pasitraukti iš nusikalsti linkusios grupės. Jie negalėjo patikėti, kad nužudytajam to padaryti nepavyko.

Taip pat feisbuke jaunimas negailėjo užuojautos trylikamečio tėvams, teigė, kad to jie nenusipelnė.

Po trylikamečio mirties policijos pareigūnai sulaikė du įtariamuosius (16 ir 17 metų paauglius). Antradienį Vilniaus apylinkės teismas nusprendė, kad įtariamieji turi būti suimti, nes jie gali slėptis ar net daryti kitus nusikaltimus. Vienam skyrė 1 mėnesio suėmimą, kitam - 2 mėnesių.

Jaunuoliai nenorėjo būti suimti, pasakojo advokatams, kad laisvėje sportuotų bei dirbtų. Visgi feisbuke nužudyto trylikamečio draugai pasakojo, kad nesistebi įtariamųjų poelgiu.

Cituojame netaisytą tekstą: „Tas kas žino, kas jie tokie, nesistebi netgi, kad jie taip galėjo pasielgt.. Žiauru...“ - rašė mergina.

Kitas nužudytojo draugas socialiniame tinkle netgi grasina. Pacituoti neįmanoma, nes tai rusų ir lietuvių kalbos kratinys. Maždaug tai reikštų: „... (keiksmažodis), surasim, plaktuku ... (keiksmažodis) šitus gaidžius“.