Valstybės paskirta advokatė Zita Malova gina vieną iš įtariamųjų. Ji teigė, kad jos ginamasis savo kaltę visiškai pripažino, tačiau negali paaiškinti, kodėl žiauriai užmušė trylikametį. Jis advokatei pasakojo, kad tai buvo įvykdyta spontaniškai .

Prokuratūra prašo teismo įtariamąjį suimti 2 mėnesiams motyvuodama tuo, kad įtariamasis laisvėje gali slėptis, slėpti įkalčius, daryti naujus nusikaltimus.

Advokatė Z. Malova teigia, kad ji ir jos ginamasis teismo prašo švelnesnės kardomosios priemonės - apykojės. Moteris pasakojo, kad paauglys ketina laisvėje sportuoti bei dirbti, anot jo, jis jau susiradęs darbą.

Taip pat įtariamojo advokatė sakė, kad, jei bus patenkintas prokuratūros prašymas, ji kreipsis į aukštesnės instancijos teismą tam, kad būtų priimtas kitoks sprendimas.

Apie 14 val. į Vilniaus apylinkės teismą buvo atvežtas ir antrasis įtariamasis.

Ši paauglį gina advokatas Jevgenijus Bogdanovas. Jis žiniasklaidai papasakojo, kad jo ginamasis taip pat visiškai pripažino savo kaltę.

Nedaugžodžiavęs J. Bogdanovas informavo, kad teismo prašo jo ginamajam paskirti švelnesnę kardomąją priemonę - intensyvią priežiūrą (apykoję).

Prokuratūra teismo prašo trylikametį, kaip įtariamą, nužudžiusius nepilnamečius suimti 2 mėnesiniams.

Papildyta. Antradienį, apie 16 val., teismas paskelbė pirmąją nutartį - vienas iš įtariamųjų, žadėjęs dirbti ir sportuoti, suimtas dviem mėnesiams.

Netrukus buvo paskelbta nutartis ir dėl antrojo įtariamojo. Prokuratūros prašymą ir jį suimti dviem mėnesiams teismas patenkino iš dalies - jaunuolis suimtas 1 mėnesiui.

DELFI primena, kad šeštadienį, apie 17.30 val., buvo pranešta apie Vilniuje, Vandentiekio g., žiauriai sumuštą paauglį. Policijai apie įvykusią egzekuciją pranešė nelaimėlio draugas. Jis pasakojo, kad du paaugliai nepilnametį uždaužė akmeniu.

Žudomas vaikas dar bandė pabėgti, bet jam nepavyko. Beje, apie žmogžudystę pranešęs ir pareigūnams nusikaltimo vietą parodęs berniukas paskui pabėgo, bet policija jį vėliau surado.

Pasak Vilniaus apskrities policijos viršininko pavaduotojo Mindaugo Stravinsko, versija, kad pranešėjas pats dalyvavo nusikaltime, neatmesta, tačiau labai menkai tikėtina.

Komos būsenos pristatytas ir dėl galvos, veido bei viso kūno sumušimų į Santaros vaikų ligoninę paguldytas trylikametis, joje nuo patirtų sužalojimų sekmadienį, apie 6 val., mirė.

Sulaikyti įtariamieji – aukos draugai

Sekmadienį policijos pareigūnai sulaikė du įtariamuosius – 16 ir 17 metų vaikinus. Ir įtariamieji, ir nužudytasis policijai buvo žinomi jau anksčiau. Trylikametis figūruoja 30-tyje policijos užregistruotų įvykių (nuo miegojimo viešoje vietoje iki nusikalstamos veikos padarymo). Jis dažnai įvykiuose būdavo su grupe draugų (nepilnamečių ir pilnamečių).

Įtariamieji žudikai ir jų auka, pareigūnų žiniomis, buvo draugai, kartu vogdavo, darydavo kitus nusikaltimus. Vienam iš sulaikytų įtariamųjų jau anksčiau pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kūno sužalojimo.

Trylikametis, kuris savaitgalį nužudytas, policijai buvo žinomas dėl daugybės nusikaltimų ir kitų teisės pažeidimų (girto pasirodymas viešoje vietoje, vagystės ir t.t.).