Kalėjimų departamentas praneša, kad Kybartų pataisos namuose, po savaitgalį pradėtų kratų ir dar tęsiamų patikrinimų, 2018 m. birželio 19 d. apie 15.40 val. lokalinio sektoriaus kiemelyje įvyko nuteistųjų konfliktas.

Pareigūnai reagavo žaibiškai ir nutraukė įsiplieskusias muštynes. Iškviesti medikai 4 nuteistiesiems diagnozavo muštines žaizdas, todėl nuteistieji buvo pristatyti į gydymo įstaigą.

Konflikto iniciatoriai yra nustatinėjami, įvykio aplinkybės tiriamos. Nuteistieji, incidento metu, žmones žalojančių, duriančių ar pjaunančių įrankių neturėjo.

Dėl viešosios tvarkos pažeidimo Kybartų pataisos namuose pradedamas ikiteisminis tyrimas.

Kalėjimų departamento tyrimo grupė tęsia darbą Kybartų pataisos namuose.

Kalinių akibrokštas

Primename, kad sekmadienį į DELFI kreipėsi skaitytoja, kuri pranešė pastebėjusi lėbaujančius ir veiksmą feisbuke transliuojančius kalinius. Vaizdas buvo transliuojamas iš Kybartų pataisos namų.

Kaliniai išgertuves tiesiogiai internautams rodė kone visą dieną. Per šį laikotarpį vyrai gyrėsi išgėrę pusantro litro svaigiojo gėrimo, už tai sumokėję 45 eurus (15 eurų už puslitrį alkoholio).


Kaliniai transliacijos socialiniame tinkle metu ne tik rodė, kaip vartoja svaigiuosius gėrimus, bet ir žiūrovų prašė nupirkti sąskaitos papildymų, atsakinėjo į susidomėjusių klausimus apie gyvenimą kalėjime.

„Paimk papildymą, Aivarai, įmesi į tą feisbuką ir būsi maladiec“, – žiūrovo prašė Kybartuose kalintys vyrukai.

Šis incidentas sulaukė didelės visuomenės reakcijos. Pirmadienį Kybartų pataisos namuose vyko didelės kratos, nušalintas įkalinimo įstaigos vadovas.