Jam pajudėjus, „Daewoo Lanos“ buvo blaškomas po kelią. Įtaręs, jog prie vairo gali sėdėti neblaivus vairuotojas, pilietis nusekė paskui jį, Rainių kaimo link, praneša Telšių apskrities policija.

Kaip vėliau paaiškėjo, apie girtą vairuotoją pranešė, jį sekė ir sustabdyti garso signalu bei automobilio žibintų šviesomis bandė 22 metų Telšių apskrities VPK policijos rėmėjas. Maždaug 6 kilometrus sektas automobilis, ties Sakalų II kaimu, sulėtino greitį ir sustojo. „Priėjus prie vairuotojo, nuo jo sklido alkoholio kvapas, tad abejonių, kad jis neblaivus, nebekilo. Iš spynelės ištraukiau užvedimo raktelius ir laukiau atvažiuojančio policijos ekipažo“, – apie vėlyvo ketvirtadienio vakaro nutikimą pasakojo policijos rėmėjas.

Atvykus Telšių apskrities VPK Reagavimo skyriaus pareigūnams, „Daewoo Lanos“ vairuotojui (gimęs 1990 m., gyv. Telšių r., Baltininkų kaime) nustatytas vidutinis – 2,40 prom. girtumas, jo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281 str.

Be to, paaiškėjo, kad vairuotojas prie civilinės atsakomybės draudimu neapdrausto automobilio vairo sėdo ne tik būdamas girtas, bet ir neturėdamas vairuotojo pažymėjimo. Apgailestaudamas dėl savo poelgio, pažeidėjas prasitarė, kad kaip tik šiuo metu teisę vairuoti siekia įgyti. Sėdęs prie vairo neblaivus, Telšių rajono gyventojas tokią galimybę prarado ir ją privalės atidėti vėlesniam laikui.

Pareigūnai dėkoja policijos rėmėjui už pilietišką poelgį, užkirtusį kelią galimai eismo nelaimei.