J. Mulvey iš britų pareigūnų akiračio dingo, kai pabėgo iš šalies ir pradėjo naudotis suklastotais asmens dokumentais. Iš Didžiosios Britanijos jis spruko iš savo nelegalios veiklos užsidirbęs 68 mln. svarų.

Iš Birmingamo kilęs 42 metų narkotikų baronas per savaitę iš savo veiklos visus tuos metus užsidirbdavo vidutiniškai po 75 tūkst. svarų. Savo merginai jis girdavosi: „Paklausyk, niekam nepavyks manęs sulaikyti, mažyte, net ir mama su tėvu sakydavo, kad esu suknistas beprotis“.

Būtent prabangus gyvenimo būdas ir padėjo pareigūnams rasti jo slėptuvę Lietuvoje. Nusikaltėlis buvo sulaikytas pusnuogis ir perduotas Didžiajai Britanijai, kur dabar pripažintas kaltu dėl 40 mln. svarų vertės narkotikų kontrabandos schemos.

James Robert Mulvey

Sulaikymo operaciją, gavę Jungtinės Karalystės pareigūnų teisinės pagalbos prašymą, surengė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba. Dalis organizuotos grupės narių, kaip parodė tyrimas, nuolat lankėsi Lietuvoje, palaikė ryšius su keliais Lietuvos piliečiais. FNTT turėjo duomenų, kad įtariamasis ginkluotas, be to, anksčiau buvo teistas už pasipriešinimą pareigūnams. Todėl į pagalbą sulaikant buvo pasitelkti Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai. J. Mulvey buvo sulaikytas 2017-ųjų kovo pabaigoje.

FNTT Kauno apygardos valdyba išsiaiškino, kad J. Mulvey Lietuvoje valdo nekilnojamąjį turtą, registruotą Lietuvos pilietės vardu. Taip pat kelias bendroves, kurių formali vadovė yra ta pati Lietuvos pilietė.

Birmingamo teismas birželio 13 d. jam skyrė 32 metų laisvės atėmimo bausmę dėl kokaino kontrabandos ir marihuanos kontrabandos laikotarpiu nuo 2006 metų gegužės iki 2007 metų vasario.

Pareigūnai per slaptą operaciją metaliniuose cilindruose aptiko 20 kilogramų kokaino, 364 kilogramus kanapių ir 10 kilogramų narkotikų gamybai naudojamo preparato. Jie turėjo iš Didžiosios Britanijos būti nugabenti į Belgiją.

Prieš pareigūnams demaskuojant kontrabandos schemą, buvo atlikta 14 tokių kelionių, o tai reiškia, kad bendra nelegalios veiklos apyvarta siekė apie 68 mln. svarų.

Besislapstydamas britas kone kiekvieną dieną keitė mobilųjį telefoną, o pinigus užsienio bankuose slėpti jam padėjo patikimi žmonės. Kokaino ir marihuanos imperiją jis sumaniai slėpė po keliomis priedangos bendrovėmis.

Solidus 75 tūkst. svarų per savaitę uždarbis jam leido Ispanijoje pasistatyti 1,5 mln. svarų vertės vilą su dviem baseinais ir kino teatru. Britų narkotikų baronas jautė silpnybę prabangiems automobiliams, tarp kurių „Land Rover“ ir „Mercedes“. Jis apsistodavo tik penkių žvaigždučių viešbučiuose ir visada atsiskaitydavo tik grynaisiais. Nusikaltėlio dešinioji ranka buvo Barry Phippsas.
2009 metais B. Phippsas ir dar keturi asmenys buvo nuteisti iš viso 86 metų laisvės atėmimo bausme, tačiau J. Mulvey tuomet pavyko išsisukti.

Iš pradžių britų narkotikų baronas pabėgo į Ispaniją. Prieš tai kurį laiką slapstėsi Brazilijoje, Nyderlanduose ir Portugalijoje. 2012 metais mirus tėvui jis grįžo į Didžiąją Britaniją. Tada jo bylos ėmėsi Vakarų Midlandso policijos specialiųjų operacijų skyrius. Pareigūnams pavyko gauti pokalbio įrašą, kur jis kalba apie savo pusbrolio – airių nusikaltėlio Gerardo Kavanagho – nužudymą.

Jame J. Mulvey teigia: „Toks jau buvo tas mano gyvenimas. Norėjau išsisukti, nenorėjau į tai veltis. Niekaip nesuprantu, kaip dirba tie žmonės – jie tiesiog žudo tuos, kuriuos myliu“. Nusikaltėlis kalba ir apie baimę būti nužudytu: „Mano gyvenimo būdas pavojingas. Niekada negali žinoti, kas nutiks. Darau, ką darau, o visi nori mano mirties“.
Nuosprendį J. Mulvey skelbęs teisėjas Markas Wallas akcentavo, kad narkotikų baronas dėl padarytų nusikaltimų nesigaili.