22 val. 12 min. Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos telefono numeriu 112 buvo gautas pranešimas apie tai, kad Vilniuje, Žirmūnų gatvėje, prie gyvenamojo namo stovi automobilis, kurio radiatoriaus ventiliatorius veikia nesustodamas jau kurį laiką.

Matomai dėl to automobilis buvo užsidegęs, bet skambinusi moteris užgesino plykstelėjusią liepsną užpylusi su savim turėto mineralinio vandens. Automobilio savininkas moteriai buvo nežinomas ir jo informuoti ji negalėjo, todėl, nerimaudama, kad automobilis ir vėl gali užsidegti, nusprendė kreiptis skubios pagalbos numeriu 112.

Išklausius pilietiškos moters pranešimą, į įvykio vietą buvo išsiųsti Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-osios komandos ugniagesiai gelbėtojai. Informacija perduota ir Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui, kurio paprašyta nustatyti automobilio savininką.

Į Žirmūnus atvykę ugniagesiai gelbėtojai nustatė techninį automobilio gedimą ir atjungė jo akumuliatorių. Policija surado ir informavo apie įvykį automobilio savininkę.

Taip pilietiškos moters dėka pavyko išvengti didesnių nuostolių. O medikų rekomendacijos su savimi visada nešiotis buteliuką vandens, pasirodo, gali praversti ir tuo atveju, kai netikėtai prireikia užgesinti ugnį.