Smurtas – auklėjimo būdas

Penktadienį keturiolikmetė mergina apsilankė pas mokyklos socialinę darbuotoją ir papasakojo, kad ketvirtadienį ją sumušė globėja. Tai nebuvo melas – ant merginos sėdmenų buvo pastebėtos mėlynės.

Apie tai informuoti Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojai iš karto susisiekė su policijos pareigūnais ir nusprendė, kad vaikai nedelsiant turi būti paimti iš tokios moters, o pati smurtautoja privalo atsakyti už savo žiaurius veiksmus prieš nepilnametę.

Pas smurtaujančią globėją atvykę Vilniaus antrojo policijos komisariato 2 veikos skyriaus tyrėjai ir specialistai išgirdo moters pasiaiškinimą. Anot jos, su keturiolikmete neišeina susitvarkyti, ji nebeklauso, o tai, ką pamatė jos feisbuko paskyroje esančiose žinutėse, ją išprovokavo.

Moteris teigė, kad perskaičiusi mergaitės asmeninius susirašinėjimus pamatė, kad ji ieško lytinių santykių. Moteris dėl to buvo labai šokiruota ir griebusi diržą pradėjo paauglę daužyti.

Pati nėra šventoji

Visgi mergaitę žiauriais veiksmais auklėjusi moteris pati toli gražu nėra šventoji. Ji prieš trejus metus buvo sumušusi ne tik minimą paauglę, bet ir jos brolį (šiuo metu jam yra 13 metų). Tada iš moters Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojai atėmė vaikus ir teisę būti globėja.

Į rimtas problemas įsivėlusi moteris nepasidavė. Ji ėjo į specialius kursus, kuriuose įrodė, jog ji yra gera globėja, kuri gali auginti vaikus.

Ji tada teigė, kad pasikeitė. Tačiau pasikartojusi situacija parodė visai priešingą dalyką.

Vaikus vežė būdama neblaivi

Vaiko teisių apsaugos tarnyba taip pat atskleidė, kad prieš maždaug 2 mėnesius smurtaujanti globėja pateko į dar vieną nemalonią situaciją.

Pasirodo, kad ji, būdama galimai neblaivi, vairavo automobilį, kuriame buvo jos globojami vaikai (keturiolikmetė ir trylikametis). Tada moteris atsisakė pasitikrinti blaivumą alkoholio matuokliu, todėl pareigūnai oficialiai parašė, kad jai nustatytas stiprus girtumas.

Iš jos vaikai buvo atimti vienai dienai, bet po to juos Vaiko teisių apsaugos tarnyba grąžino.

Į nerimą keliančią situaciją patekusi moteris pasakojo visai kitą versiją. Pasak jos, automobilio ji nevairavo, o tik jame sėdėjo, tačiau kodėl nesitikrino blaivumo, nepaaiškino.

Moteris atsidūrė areštinėje

Penktadienį paauglė buvo nugabenta į ligoninę apžiūrai, vėliau – į vaikų krizių centrą. Taip pat vėliau į namus grįžęs trylikametis buvo nugabentas pas seserį.

Moterį po apklausos antrojo policijos komisariato 2 veiklos skyriaus tyrėjai sulaikė ir uždarė į areštinę. Tikimybė, kad vaikai bus moteriai gražinti, yra labai maža.