Pasak greitosios medicininės pagalbos tarnybos atstovų, iškvietimas buvo gautas 18.45 val. Avarijoje vienas žmogus žuvo. Trys sužalojimų patyrę asmenys buvo nugabenti į ligoninę. Tarp sužalotųjų – dvi moterys ir vienas vyriškis.

Policijos atstovai taip pat patvirtino, kad per ketvirtadienį Talino plente, Salacgryvos savivaldybės teritorijoje, įvykusią avariją žuvo vienas žmogus.

Lietuvos įmonei „Litmak“ priklausančio vilkiko „Volvo“ vairuotojui (gim. 1987 m.) nesuvaldžius sunkiasvorės mašinos, ši rėžėsi į stovintį lengvąjį automobilį „Hyundai“, šis trenkėsi į „Audi“. Pastarasis rėžėsi į BMW markės automobilį, o jis – į vilkiką „Mercedes Benz“ su estiškais numeriais.

Pirminiais duomenimis, visos transporto priemonės, išskyrus „Volvo“, stovėjo eilėje prie šviesoforo ir laukė žalio signalo, praneša delfi.lv. Vilkiko „Volvo“ vairuotojas per vėlai pastebėjo, kad šios mašinos stovi išsirikiavusios prie laikino šviesoforo, pastatyto ten dėl kelio darbų. Stabdžio pedalą jis nuspaudė tik tada, kai jau buvo likę per mažai laiko sustabdyti sunkiasvorę mašiną.

Per eismo įvykį žuvo „Hyundai“ vairavęs Latvijos pilietis (gim. 1955 m.). Įvairaus sunkumo sužalojimų patyrė BMW vairuotojas ir kartu važiavusi keleivė (Baltarusijos piliečiai), taip pat sužalota prie „Audi“ vairo sėdėjusi estė. Visi sužeistieji paguldyti į ligoninę.

Vilkikų vairuotojai medicininės pagalbos atsisakė. Abu jie buvo blaivūs.

Latvijos policijos pareigūnai DELFI patvirtino, kad vilkiką „Volvo“ su lietuviškais numeriais vairavo Lietuvos pilietis. Po apklausos pareigūnai jį paleido. Pradėta baudžiamoji byla.

Alytaus rajone registruotos bendrovės „Litmak“, kuriai priklauso minėtasis vilkikas „Volvo“, direktoriaus pavaduotoja (nepanorusi sakyti savo pavardės) DELFI sakė nenorinti kalbėti apie šią tragišką avariją, nes tai pernelyg skaudi tema.