Marijampolės policijos komisariato suvestinėje skelbiama, kad ketvirtadienį į ligoninę pristatyta ir dėl apsinuodijimo alkoholiu gydoma trylikametė. Ji atvežta iš vienos Marijampolės mokyklų.

Svirduliavo

Kaip DELFI sakė mokyklos (dėl teisinių priežasčių negalime skelbti mokyklos pavadinimo) darbuotoja, trylikametė keistos būsenos atėjo jau į pirmą tos dienos pamoką. Pašnekovė penktadienio popietę sakė dar nežinojusi medikų išvadų, ar mergaitė išties buvo girta.

„Mes nesupratome, ar ji išgėrus, net ir dabar negalime pasakyti, ar tikrai buvo išgėrus. Ji jautėsi kitaip – truputį svirduliavo, kaip mane informavo auklėtoja“, – kalbėjo darbuotoja.

Kaip pasakojo darbuotoja, trylikametė atėjusi į mokyklą svirduliavo, todėl buvo nuspręsta ją patikrinti.

„Ji atėjo į mokyklą, stengėsi eiti į pamokas, o rusų kalbos mokytoja – auklėtoja – ją nuvedė pas seselę. Seselė po to pakvietė auklėtoją ir jos bendravo. Netgi mūsų mokyklos visuomenės sveikatos specialistė pati neįtarė – nesupratom, kas tai mergaitei, todėl iškvietėm tėvus“, – sakė pašnekovė.

Tačiau Marijampolės ligoninės, į kurią šiuo metu paguldyta mergaitė, atstovai sakė, kad medikai išties nustatė, jog mergaitė apsinuodijo alkoholiu. Tiesa, buvome patikinti, kad jos būklė nėra sunki, todėl jau penktadienį trylikametė turėtų grįžti namo.

Kreipėsi į psichologus

Marijampolės Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistė Dovilė Burbaitė kalbėjo, kad pranešimą apie įvykį gavo penktadienio rytą. Pasak pašnekovės, specialistai jau spėjo susisiekti su mergaitės tėvais.

„Žinome, kad galimai apsinuodijusi. Susisiekėme su šeima, bendraujame, padedame, kiek galime. Šeima sako, kad dabar aiškinasi aplinkybes. Nekonkretizuoja (...)

Mes tik šiandien gavome informaciją, bendravome, pasiūlėme pagalbą. Šeima daro, ką tokiu atveju turi daryti – kreipėsi į psichologą, važiuos pas jį“, – aiškino D. Burbaitė.

Pasak pašnekovės, šeima specialistams nebuvo žinoma, į rizikos sąrašą nėra įrašyta.

„Jokių duomenų, jokių nusižengimų prieš vaiką. Mergaitė irgi nežinoma, kiek kalbėjome su šeima, ji yra tvarkinga mergina, tvarkingai lanko mokyklą“, – sakė vaiko teisių apsaugos specialistė.