„Savaitgalį buvo gautas iškvietimas į daugiabutį, kuriame pastebėtas pro langą iššokti bandantis žmogus“, - portalui boredpanda.com sakė Latvijos valstybinės ugniagesių gelbėjimo tarnybos atstovas spaudai.

Į įvykio vietą su komanda išskubėjo ir penkerius metus tarnyboje dirbantis didvyriu netrukus tapęs Tomas Jaunzemsas. Ugniagesiai įėjo į butą tiesiai po tuo, iš kurio grasino iššokti moteris, bei atvėrę langą staigiai ėmėsi veiksmų. T. Jaunzemsas išlindo pro langą ir pasiruošė gaudyti nelaimėlę, o jo kolega iš visų jėgų laikė gaisrininką, kad šis neiškristų pats.

Tuo pat metu kiti gaisrininkai naudodamiesi specialia įranga leidosi nuo stogo bandydami išgelbėti moterį, tačiau netruko pastebėti, kad ši iškrito.

Po įvykio T. Jaunzemsas teigė niekad nesiruošęs atlikti tokių veiksmų ir tam nesitreniravęs: „Tai buvo pirmas kartas, kai tai dariau, mes nesimokėme tokio žmonių gelbėjimo metodo. Man beveik neįmanoma atsakyti, kas tą dieną buvo sunkiausia, nes kiekviena ugniagesio gyvenimo diena yra skirtinga ir kupina iššūkių. Mes tiesiog darome tai, ką mokame geriausiai – gelbėjame žmones“.

Latvis teigė neskaičiuojantis, kiek gyvybių jam pavyko išgelbėti, mat visas operacijas atlieka su komanda, tad nuopelnų sau neprisiimantis.