Vilniaus antrojo policijos komisariato 2 veiklos skyriaus tyrėjai aukštutiniame tabore stebėjo vyriškį, kuris galimai platina narkotines medžiagas. Prieš pat pareigūnų akis romų tautybės asmuo sugalvojo žolėje paslėpti narkotikus – galimai heroiną.

Pareigūnai staigiai sureagavo į šį vyriškio poelgį ir nuskubėjo patikrinti indelio turinio. Viduje buvo 80 dozių narkotikų, kurių vertė būtų 480 eurų.

Vyriškis (gim. 1983 m.) iškart pripažino, jog tai narkotikai ir jie priklauso jam. Taip pat pas jį pareigūnai rado ir pinigų – apie 250 eurų.

Narkotikus pardavė prie pareigūno

Tyrėjai taip pat pastebėjo, kad vyriškis narkotikus nešėsi iš tabore esančio namo, todėl jie nusprendė atlikti jame kratą. Visgi pastate nebuvo rasta daugiau narkotinių medžiagų.

Pareigūnas vykdomos kratos metu pastebėjo, kaip greta esančiame miškelyje vyriškis (gim. 1996 m.) pardavė narkotikų (heroino) dozę narkomanui (gim. 1982 m.). Šie iš karto buvo sulaikyti ir išvežti į policijos komisariatą.

Pareigūnai DELFI pasakojo, kad labai mažame name gyvena apie 13 žmonių. Pasak jų, žmonės ten miega ant žemės.

Šešių vaikų tėvas

Anot antrojo policijos komisariato tyrėjų, 80 dozių turėjęs vyras yra teistas ir turi 6 nepilnamečius vaikus. Pasirodo, kad jų mama taip pat yra teista, ji šiuo metu atlieka bausmę įkalinimo įstaigoje.

Vyriškis su savo vaikais ir taip pat teista mama gyvena 2 kambarių socialiniame būste. Iš valstybės už vaikus yra gaunama 1300 eurų per mėnesį, o už butą reikia mokėti vos 28 eurus (plius komunaliniai). Pasirodo, jis dar papildomai užsidirba platindamas narkotines medžiagas tabore.

Gresia rimti nemalonumai

Narkotikus platinančiam tėvui gresia reali laisvės atėmimo bausmė iki 8 metų, taip pat bus svarstoma dėl 6 vaikų ateities.

Vyriškiui, kuris miške platino narkotikus, gresia laisvės atėmimo bausmė iki 6 metų. Narkomanui grasia bauda iki 600 eurų arba areštas 2 mėnesiams.