Šios narkotinės medžiagos buvo paslėptos šokoladu aplietuose vafliniuose sausainiuose. Visi šie kvaišalai kartu su pakuote svėrė 95 gramus, pranešė Kalėjimų departamento atstovas spaudai.

Trečiadienio popietę iš pašto į pataisos įstaigą buvo atvežti siuntiniai nuteistiesiems, tarp jų - ir 44 metų Regimantui S. Iš Panevėžio atsiųsto siuntinio dėžėje buvo beveik vien sausainiai, keksai ir saldainiai.

Siuntinį tikrinusiam prižiūrėtojui įtarimą sukėlė dideli, šokoladu aplieti vafliniai sausainiai. Nuteistojo akivaizdoje perlaužęs vieną jų pareigūnas aptiko folijos ritinėlį, o jame - polietileno maišelį su baltos spalvos milteliais. Taip paslėptų narkotikų rasta dar dviejuose sausainiuose.

Pareigūnai įtaria, jog tai - psichotropinė medžiaga amfetaminas. Į kitus aštuonis sausainius lygiai taip pat įpakuota augalinės kilmės rusvos spalvos džiovinta medžiaga. Manoma, jog tai - narkotinė medžiaga džiovinti "magiškieji" (haliucinogeniniai) grybai.

Dar penkiolikoje sausainių aptikta rudos spalvos kietos medžiagos. Įtariama, jog tai - narkotinė medžiaga hašišas (kanapių derva).

Penkis kartus teistas biržietis Regimantas S. šįsyk už grotų atsidūrė dėl neteisėtos narkotinių ir psichotropinių medžiagų apyvartos bei kitų nusikaltimų. Teismo jam skirta 4 metų ir 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmė turėtų baigtis 2006-ųjų vasarį.

Rastos medžiagos perduotos ekspertams. Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis įstaigos Vidaus tyrimų tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą. Tokių tyrimų šiemet jau pradėta 34. Pernai beveik tiek pat tokių tyrimų buvo per visus metus.

Balandžio 21 dieną Seimas priėmė Bausmių vykdymo kodekso pakeitimo ir papildymo įstatymą. Įsigaliojus vienai jame įtvirtintai nuostatai, nuo 2006 m. sausio 1 d. nuteistieji nebeturės teisės gauti pašto bei perduodamų siuntinių su maisto produktais, asmens higienos prekėmis. Tačiau vieną kartą per šešis mėnesius bausmę atliekantiems asmenims bus leidžiama gauti drabužių ir avalynės siuntinį.

Marijampolės pataisos namuose šiuo metu bausmę atlieka daugiau kaip tūkstantis ne pirmą kartą už nusikaltimus laisvės atėmimu baustų vyrų.