Su ja buvo užmegztas ryšys, nustatyta, kad ji šiuo metu yra užsienio valstybėje.

DELFI išsiaiškino, kad gandai, jog ji išvažiavo į Ukrainą, nepasitvirtino – ji yra ne Europos Sąjungoje, tačiau konkreti valstybė nėra atskleidžiama.

Ikiteisminis tyrimas dėl asmens dingimo yra tęsiamas, kadangi pareigūnams kyla abejonių, ar V. Šestelinskaja užsienyje yra laisva valia. Šiuo metu siekiama nustatyti tikslią asmens buvimo vietą.

Mįslingas dingimas

Primename, kad moteris dingo gegužės 16 dieną. Tos dienos rytą ji paskambino į vaikų darželį, kur dirbo, ir pranešė, kad paėmė nedarbingumą, tačiau tyrimo metu nustatyta, jog moteris dėl nedarbingumo į gydymo įstaigas nesikreipė. ​

Tyrimo metu nustatyta, kad tą pačią dieną, apie 12.20 val., parduotuvėje „Drogas“, esančioje Savanorių pr., Vilniuje, buvo atsiskaityta V. Šestelinskajai priklausančia banko mokėjimo kortele - pirktos drėgnos servetėles.

Deja, pareigūnams atvykus į parduotuvę patikrinti, kas naudojosi kortele - V. Šestelinskaja ar kažkas kitas, paaiškėjo, kad tos dienos vaizdo įrašų nebėra.

Gegužės 25 d. prokuratūra paskelbė tarptautinę V. Šestelinskajos paiešką. Oficialiai teigiama, jog tai padaryta paaiškėjus naujoms aplinkybėms bei remiantis liudininkų parodymais.

DELFI žiniomis, atsirado V. Šestelinskają Rytų kryptimi vežęs vairuotojas.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė, paklausta apie vairuotoją, DELFI anksčiau patvirtino, jog Lietuvos pareigūnams iš Ukrainos paskambino rusakalbis vairuotojas, kuris pranešė, jog pavežėjo V. Šestelinskają iš Lietuvos į Ukrainą.

Gavus šią informaciją ir buvo paskelbta tarptautinė paieška.