Nuo birželio mėn. bus pradėta vieno iš didžiausių Alytaus pataisos namų bendrabučio rekonstrukcija. Dėl pastato konstrukcinių ypatumų buvo sudėtinga užtikrinti tinkamą nuteistųjų priežiūrą, todėl jis bus rekonstruotas į kamerinio tipo patalpas, praneša Kalėjimų departamentas.

Į Pravieniškių pataisos namus jau perkelta didžioji dalis nuteistųjų – 119. Perkeliant nuteistuosius buvo atliekamos kratos: išvežant nuteistuosius iš Alytaus pataisos namų, atvežus į įkalinimo įstaigas, paimta nemažai duriančių, pjaunančių daiktų.

Perkėlimo laikotarpiu nuteistieji, daugiausiai Pravieniškių pataisos namuose, reiškia nepasitenkinimą pasikeitusiomis laikymo sąlygomis, skirstymu į atskirus lokalinius sektorius, tačiau patyrę pareigūnai padeda jiems integruotis.

Dalis nuteistųjų nebuvo pratę laikytis nustatytos įkalinimo įstaigos vidaus tvarkos, konfliktavo, atlikdami bausmę Alytuje, vykdė naujus nusikaltimus, ypač, vadinamuosius telefoninius sukčiavimus, todėl turės priprasti prie griežtesnės tvarkos ir priežiūros, laikytis nustatytos dienotvarkės. Pasak pareigūnų, nuteistųjų adaptacijos naujoje vietoje laikotarpiu, nepasitenkinimo reiškimas įstaigoje ir artimųjų laisvėje informavimas apie naujus procesus yra įprastas trumpalaikis reiškinys.

Kalėjimų departamentas teikia praktinę ir metodinę pagalbą kolegoms pervežant, skirstant nuteistuosius į lokalinius sektorius.

Kalėjimų departamento direktorius Robertas Krikštaponis dėkoja ir Pravieniškių pataisos namų, ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnams už susitelkimą vykdant atsakingą užduotį.