Skundas buvo nagrinėjamas Vilniaus miesto apygardos teisme, o trečiadienį paskelbtas galutinis ir neskundžiamas verdiktas.

Pasak įtariamojo advokato Rolando Tilindžio, buvo prašoma sušvelninti intensyvios priežiūros sąlygas arba šią kardomąją priemonę išvis panaikinti.

„Mes prašėme, kad būtų išvis panaikinta intensyvi priežiūra arba būtų sušvelnintos sąlygos, kad žmogus galėtų tiek laiko nebūti namuose, kiek trunka normali darbo diena“, – sako R. Tilindis

Pasak pašnekovo, L. Baltrūnas dabar gyvena miškų apsuptyje, o iš namų gali išeiti tik trims valandoms per dieną – nuo 9 iki 12 val., todėl įprastai dirbti jam tiesiog neįmanoma.

Trečiadienį apie 16 val. paaiškėjo, kad teismas iš dalies tenkino advokatų skundą. L. Baltrūnas dabar galės išeiti iš namų nebe 3 valandoms, kaip anksčiau, o 11-kai. Įtariamasis namuose galės nebūti nuo 7 iki 18 val.

Advokatas R. Tilindis sprendimą vertina teigiamai.

„Mes visi suprantam, kad reikia tirti. Bet lygiai taip pat ir visos kardomosios priemonės turi būti proporcingos. Žmogaus laikymas uždarytu namuose niekam nepadeda ir yra perteklinis. Teismo sprendimą vertinu tik teigiamai“, – sako R. Tilindis.

Tiesa, specialios apykojės įtariamasis visvien negalės nusiimti. Jau anksčiau yra skelbti nusiskundimai, kad priemonė, prižiūrinti ar baikeris nepažeidžia kardomosios priemonės sąlygų, veikia ne taip, kaip turėtų.

„Prietaisas suveikinėja praktiškai kiekvieną dieną – siunčia neteisingus aliarmus. Ypač kai suveikia naktį – namukas nedidelis, išeina, kad visa šeima klauso, kaip L. Baltrūnas bendrauja su pareigūnais, nors ir nebūna niekur išėjęs“, – aiškina R. Tilindis.

Skundas teismui buvo pateiktas tą pačią savaitę, kai buvo paskelbta apie kardomosios priemonės buvusiam baikerių klubo „Vorai MC“ vedliui pratęsimą.

DELFI primena, kad gegužės 14 dieną teismas pratęsė kardomosios priemonės – intensyvios priežiūros – L. Baltrūnui galiojimą.

Tiesa, prokuroro prašymas pratęsti kardomąją priemonę trims mėnesiams tenkintas tik iš dalies – L. Baltrūnas intensyviai prižiūrimas bus mažiausiai dar du mėnesius, nors buvo prašyta pratęsti trims.

Prokuroras Mindaugas Jancevičius po teismo posėdžio trumpai pakomentavo sprendimą.

„Kreipiausi dėl kardomosios priemonės pratęsimo įtariamąjam, teismas dalinai patenkino prašymą. Aš prašiau pratęsti trims mėnesiams, o teismas intensyvią priežiūrą pratęsė dviems“, – sakė M. Jancevičius.

Baikeris dingo dar pernai

A. Kilkus dingo spalio 15 dieną, apie 17 val., Vilniuje. Vyras iš namų išvažiavo „Harley Davidson“ motociklu. Praėjus 4 dienoms pareigūnai sulaikė įtariamąjį – L. Baltrūną.

Iš pradžių Baltrūnas buvo įtariamas prisidėjus prie buvusio „MC Vorai“ baikerių klubo nario dingimo, tačiau byla beveik po dviejų mėnesių buvo perkvalifikuota. Tada pareigūnai pradėjo tirti tyčinį nužudymą, o L. Baltrūnui pareikšti įtarimai ne dėl neteisėto laisvės atėmimo, o dėl tyčinio nužudymo.

Po kurio laiko įtarimai buvo pareikšti dar dviem žmonėms – Dariui Matusevičiui ir įtariamojo žmonai D. Baltrūnienei.

Teigia, kad Kilkaus nežudė

D. Matusevičius prisipažino, kad esą L. Baltrūnas jo prašė sunaikinti A. Kilkui priklausantį motociklą „Harley Davidson“, kuriuo jis buvo atvykęs susitikti su „Vorų“ prezidentu.

Kodėl brangiai kainuojančio motociklo vyras nesunaikino, o paliko miške Varėnos rajone, neaišku. Įtariamasis taip pat tada nepateikė jokios informacijos apie vietą, kurioje galėtų būti A. Kilkus.

Baltrūno advokatas Saulius Juzukonis DELFI yra sakęs, kad jo ginamasis pripažino, jog prašė pradanginti motociklą, tačiau teigia, kad A. Kilkaus nežudė ir paskutinį kartą, kai A. Kilkų matė, jis buvo gyvas.