Mažametę išgelbėjo tėtis, pamatęs per langą, kad paskui dukrą į miškelį nusekė vyras.

Atbėgęs tėvas pamatė, kad nepažįstamasis užgulęs septynmetę, viena ranka užspaudęs jai burną, kita ranka smaugia. Tėtis nubloškė užpuoliką nuo dukros, užlaužė rankas ir laikė, kol atvyko policija.

Sulaikytas V. Muraveiko uždarytas į areštinę dviem paroms. Kol kas dar neaišku, ar prokuratūra kreipsis į teismą dėl jo suėmimo.

Kėsinosi nužudyti moterį

2013-ųjų birželį V. Muraveiko buvo nuteistas 7 metams laisvės atėmimo už pasikėsinimą nužudyti moterį (gim. 1940 m.).

Su šia moterimi V. Muraveiko kurį laiką gyveno jos namuose Elektrėnų sav. Ąžuolynės kaime.

2011 m. lapkritį jiedu susibarė, vyras apkaltino moteriškę, kad ji iš jo pavogusi 40 litų.

Tąsyk V. Muraveiko grasino moterį nužudyti, dėl to buvo atliktas ikiteisminis tyrimas ir grasintojui teko tris mėnesius praleisti už grotų.

Bet ir paleistas į laisvę jis tų 40 litų nepamiršo - kelis kartus buvo atėjęs į moters namus (kartu jie nebegyveno), reikalavo pinigų.

Grasino veide padaryti dvylika skylių

2012 metų rugsėjo 22 d. jis vėl atėjo. Moteris užsidarė namuose, bet V. Muraveiko įsibrovė į vidų. Vėliau nukentėjusioji pareigūnams pasakojo, kad įsibrovėlis grasino jai veide padaryti dvylika skylių ir nupjauti galvą. Paskui peiliu smogė jai į veidą.

Moteriai pavyko ištrūkti, bet užpuolikas kieme ją pavijo, pargriovė, spardė, bandė perpjauti kaklą. Moteris ištrūko, bėgo, V. Muraveiko vėl ją pagavo, vėl daužė. Užpultajai pavyko ištrūkti dar sykį - moteris nubėgo netoliese esančios autostrados link.

Bet autostradoje V. Muraveiko ir vėl ją pavijo, pargriovė ant asfalto. Bet čia įsisiautėjusį vyrą sutramdė sustoję ir moteriai į pagalbą puolę vairuotojai.

V. Muraveiko ir tąsyk buvo girtas - 2,74 prom.

Išgirdęs nuosprendį V. Muraveiko teismo salėje pasipiktino: „Už ką?!“.

Bausmės terminas turėjo baigtis 2019-ųjų rudenį, bet, kaip paaiškėjo, V. Muraveiko į laisvę paleistas anksčiau.