V. Šestelinskaja dingo gegužės 16 d. Tos dienos rytą ji paskambino į vaikų darželį, kur dirbo, ir pranešė, kad paėmė nedarbingumą, tačiau tyrimo metu nustatyta, jog moteris dėl nedarbingumo į gydymo įstaigas nesikreipė. ​Tyrimo metu nustatyta, kad tą pačią dieną, apie 12.20 val., parduotuvėje „Drogas“, esančioje Savanorių pr., Vilniuje, buvo atsiskaityta V. Šestelinskajai priklausančia banko mokėjimo kortele - pirktos drėgnos servetėles. Deja, pareigūnams atvykus į parduotuvę patikrinti, kas naudojosi kortele - V. Šestelinskaja ar kažkas kitas, paaiškėjo, kad tos dienos vaizdo įrašų nebėra.

Visokių minčių kilo paaiškėjus, kad gegužės 6-ąją V. Šestelinskajai prireikė pareigūnų pagalbos - sutuoktinis grasino ją nužudyti. Dėl to buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuris gegužės viduryje baudžiamuoju įsakymu perduotas teismui.

O praėjusį penktadienį prokuratūra paskelbė tarptautinę V. Šestelinskajos paiešką. Oficialiai teigiama, jog tai padaryta paaiškėjus naujoms aplinkybėms bei remiantis liudininkų parodymais.

DELFI žiniomis, naujos aplinkybės yra tai, kad atsirado V. Šestelinskają Rytų kryptimi vežęs vairuotojas.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė, paklausta apie vairuotoją, DELFI patvirtino, jog Lietuvos pareigūnams iš Ukrainos paskambino rusakalbis vairuotojas, kuris pranešė, jog pavežėjo V. Šestelinskają iš Lietuvos į Ukrainą. Ar pastaroji šalis yra dingusios galutinis tikslas, ar ji ketina keliauti dar toliau, pareigūnai neatskleidžia.

Gavus šią informaciją ir buvo paskelbta tarptautinė paieška.

V. Šestelinskają pažįstantys žmonės spėlioja, kad moteris galbūt nusprendė pradėti naują gyvenimą.

Ką nors apie V. Šestelinskają žinančius ar kur nors ją mačiusius pareigūnai prašo paskambinti pagalbos numeriu 112, Vilniaus apskrities policijos budėtojams (8 5) 2716007 arba policijos tyrėjai Zuzanai Gasperskajai 8 675 38591, (8 5) 2716524, el. paštas zuzana.gasperskaja@policija.lt.