Į DELFI redakciją trečiadienį kreipėsi susirūpinęs vyras, kuris nenorėjo, kad jo vardas būtų minimas.

Jo močiutė, kaip pats pasakoja, pastaruoju metu labai sirgo, o galų gale jai prireikė intensyvios priežiūros, todėl buvo paguldyta į Daugų palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninę.

Pasak jo, močiutė ant piršto nuolat mūvėdavo brangų auksinį vestuvinį žiedą, o su juo nesiskirdavo nė sekundei. Juo mūvėdama, sako vyras, ji atsigulė ir į ligoninę.

Antradienį garbaus amžiaus moteris mirė.

„Jos kūnas buvo nuvežtas į specialią patalpą, kur laikomi kūnai iki artimieji juos pasiima“, – pradeda istoriją vyras.

Žiedo nerado, nors žymės matosi

Čia ir prasidėjo įdomūs dalykai. Į redakciją kreipęsis vyriškis pasakoja dar praeitą savaitę lankęs ligoninėje gulėjusią moterį ir matęs auksinį jos žiedą ant piršto. Tačiau atvažiavęs pasiimti kūno minimo žiedo neberado.

„Dabar tiksliai nepasakysiu, nes kiti mano giminaičiai lankė, jų reikėtų paklausti. Bet tai nebuvo ilgas laiko tarpas, praėjusios savaitės pabaigoje žiedas dar tikrai buvo“, – paklaustas, kiek laiko praėjo nuo paskutinio karto, kada matė močiutę su žiedu, atsakė vyras.

Anot jo, močiutė žiedo pati negalėjo nusiimti, o jei ir būtų nusiėmusi – žiedas būtų buvęs padėtas prie lovos. Dėl šios priežasties jis teigia vagyste įtariantis ligoninės darbuotojus.

„Konkrečiai neįtariame, kuri darbuotoja, bet faktas, kad žiedas buvo, matosi žymės ant piršto. Jis tikrai buvo, močiutė visąlaik buvo su žiedu“, – kalba vyras.

Iškvietė policiją

Pamatęs, kad brangaus daikto ant moters piršto nebėra, vyras pradėjo jo ieškoti, tiesa, nesėkmingai. Jis klausinėjo ligoninės darbuotojų, tačiau šie teigė nematę ir neėmę jokio žiedo.

Tą patį darbuotojai šnekėjo ir pagrasinus iškviesti policiją. Vyras būtent tai ir padarė – trečiadienio popietę Daugų slaugos ligoninėje lankėsi ir tyrėjai, vyras parašė pareiškimą.

Tai patvirtino ir Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Kristina Janulevičienė. Pasak jos, pareigūnai buvo nuvykę į Daugus, ten buvo parašytas pareiškimas.

„Į slaugos namus atvyko paimti mirusios globotinės kūno, pamatė, kad nebėra auksinio žiedo. Kaltina darbuotojus vagyste“, – pranešimo turinį patvirtino K. Janulevičienė.

Tiesa, trečiadienio popietę ji dar negalėjo pasakyti, ar dėl vagystės buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Ligoninė nekomentuoja

Daugų palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės vedėjas Egidijus Šerelis sako apie įvykį žinąs, tačiau komentuoti jo nenori – esą vyksta tyrimas, o vertingų daiktų saugojimas nėra ligoninės atsakomybė.

„Neturiu, ką komentuoti, kadangi vyksta tyrimas (...)

Visur yra informuojama, visur iškabinti skelbimai, kad už materialinius daiktus neatsakome. Kadangi neatsakome, mes jums net negalime pakomentuoti, buvo tai, ar nebuvo“, – sako E. Šerelis.

Pasak vedėjo, ligoninės personalas neatsako už materialinius daiktus, nefiksuoja ir nekontroliuoja, ką pacientai atsiveža į ligoninę, dėl to pasakyti, ar paguldyta močiutė turėjo žiedą, negali.

„Šiuos dalykus aiškintis yra ne mūsų kompetencija. Neturiu, ką pakomentuoti, nes tai yra policijos reikalas. Jeigu jie taip teigia, jeigu taip iš tikrųjų yra, išsiaiškins policija“, – kalba ligoninės vedėjas.