Sulaikant bėglį pareigūnai panaudojo ginklus, sudaužyti arba apdaužyti šeši (du policijos bei keturi civilių asmenų) automobiliai ir sužaloti keturi žmonės: trys policininkai ir įtariamasis.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Ramūnas Sarapas daugiau apie įvykį papasakojo antradienio rytą specialiai sušauktoje spaudos konferencijoje.

Pasak jo, veiksmas vyko apie 8 val. Ten buvo sulaikomas sunkaus nusikaltimo padarymu įtariamas asmuo.

„Sulaikymo metu asmuo aktyviais veiksmais vengė sulaikymo, pasipriešino policijos pareigūnams, nevykdė jų teisėtų reikalavimų, ko pasekoje buvo sužaloti trys policijos pareigūnai, apgadinti šeši automobiliai.

Pareigūnai sužaloti nesunkiai, traumos yra pjautinės, nubrozdinimai. Šiuo metu pareigūnai yra pristatyti į medicinos įstaigą detalesnei apžiūrai, į medicinos įstaigą taip pat nuvežtas ir įtariamasis, kuris sulaikymo metu patyrė sužalojimus“, – žurnalistams kalbėjo R. Sarapas.

Pasak jo, įtariamasis sužalotas nesunkiai – daugiausiai nubrozdinimai.

Įtariamasis gerai žinomas

R. Sarapas papasakojo, kad policija vykdė narkotikų platinimu įtariamo asmens (gim. 1962 m.) sulaikymo operaciją. Neatskleidžiama, koks kiekis narkotikų rastas sulaikymo metu.

Sulaikytasis Gintautas Chadzevičius yra gerai žinomas policijai, buvo sekamas maždaug 4 pastaruosius mėnesius. Anksčiau jis teistas šešis kartus (paskutinįkart pernai už akcizinių prekių kontrabandą). Beje, policijai labai gerai žinomi ir jo sūnūs Kristijonas ir Žygimantas Chadzevičiai.

Kadangi įtariamasis priešinosi sulaikomas ir taranavo tiek policijos pareigūnų, tiek civilių automobilius, teko daužti jo vairuoto automobilio stiklą.

„Sulaikymo metu pareigūnai aktyviais veiksmais stengėsi išvengti sunkių pasekmių, todėl buvo imamasi specialiųjų priemonių – daužti automobilio langą ir ištraukti įtariamąjį. Tuo metu jis pradėjo važiuoti, todėl buvo panaudoti šaunamieji ginklai“, – pasakojo Šiaulių policijos viršininkas.

Pasak jo, pareigūnai šaudė ne į patį sulaikomą vyrą, o į jo vairuoto automobilio padangas. Į įtariamojo automobilio „Mercedes“ padangas pareigūnai iššovė keturis kartus (visi šūviai taiklūs).

R. Sarapas sakė, kad šaunamieji ginklai buvo panaudoti dėl neatsargių įtariamojo veiksmų, kėlusių pavojų ne tik pareigūnams, bet ir civiliams. Įtariamajam pradėjus važiuoti buvo sužaloti prie automobilio buvę policijos pareigūnai.

Sulaikomas asmuo, pirminiais duomenimis, nebuvo apsvaigęs, tačiau laukiama tyrimo išvadų.

R. Sarapas spaudos konferencijoje teigė, kad kol kas yra tik vienas įtariamasis, tačiau neatmetama, kad šioje byloje jų atsiras ir daugiau.