Penktadienį sostinės pareigūnai gavo pranešimą, kad Rodūnios kelyje esančiame daugiabutyje, bute, vyksta muštynės. Į įvykio vietą atvykę patruliai bandė prisibelsti į butą, kuriame galimai buvo stipriai sumuštas žmogus.

Visgi vienas namo gyventojas pareigūnams pasakė, jog niekas nieko nemuša ir kad buvo gautas melagingas pranešimas. Nieko neradę policininkai išvažiavo.

Pareigūnai buvo šokiruoti

Pirmadienį Vilniaus antrojo policijos komisariato 2 veiklos skyriaus tyrėjai nusprendė patikrinti ar minėtame bute tikrai nevyko muštynės.

Bute rastos moters išvaizda šokiravo pareigūnus. „Pirmą kartą pamačiau tokią sumuštą moterį“, – DELFI pasakojo ne vieną dešimtį metų policijoje dirbantis pareigūnas.

Moteris buvo tokia sutinusi, kad nesimatė krauju pasruvusių akių. Jos visas veidas buvo tamsiai mėlynas, o ant moters kūno sunku buvo pamatyti sveiką odos lopinėlį.

Pasitiko spyriu į galvą

Stipriai sumušta moteris tyrėjams papasakojo, kas įvyko penktadienį apie 15 val.

Nukentėjusioji teigė, kad į namus grįžęs neblaivus sugyventinis nieko nesakęs spyrė jai į galvą, dėl to ji parkrito ant žemės. Sužvėrėjęs vyriškis moterį pradėjo spardyti kojomis, smūgiavo apie 80 kartų, labiausiai žalojama buvo nelaimėlės galva. Taip pat moteris teigia, kad ją mušdamas mylimasis sakė, jog ją dar ir užmuš.

Pasak moters, dėl patirto didelio skausmo ji prarado sąmonę, o atsibudusi mylimojo neberado. Pasirodo, kad jis išėjo toliau gerti pas kaimyną.

Sulaikytas vyriškis pareigūnams pasakojo savo versiją – moteris pati nukrito ir susižalojo. Visgi tuo būtų labai sunku patikėti.

Medikų pagalbos atsisakė

Pareigūnai nelaimėlei iškvietė medikus, nors ji sakė, kad jų jai nereikia. Greitosios pagalbos darbuotojai taip pat buvo nustebinti, jie teigė, kad nukentėjusiąją reikia skubiai vežti į ligoninę. Tačiau moteris atsisakė bet kokios pagalbos.

Visgi moters norų nebuvo paisoma. Pareigūnai susitarė su medikais, kad nukentėjusioji be siuntimo bus paguldyta į ligoninę, ten ją apžiūrės specialistai ir iš karto suteiks būtiną pagalbą.

Medikai nustatė, kad moteris patyrė daugybinius kūno sužalojimus, taip pat buvo nustatyti nosies, žandikaulio ir akiduobės lūžiai. Jai buvo paskirtas ambulatorinis gydymas.

Atleidžia, nes myli

Policijos žiniomis, vyriškis prieš moterį smurtauja ne pirmą kartą. Už tai jis jau sėdėjo įkalinimo įstaigoje ir visai neseniai, prieš mėnesį, išėjo į laisvę.

Moteris teigė, kad nekvietė policijos, nes su juo gyvena jau 7 metus ir jį labai myli. Nelaimėlė atskleidė, kad jų amžiaus skirtumas yra labai didelis – 16 metų. Jis 1990 metų gimimo, o ji 1974.

Pasirodo, kad ši pora yra stipriai pavartojanti alkoholinius gėrimus, išgertuvių metu tarp jų dažnai kyla buitiniai konfliktai.

Griežčiausia kardomoji priemonė

Smurtautojas buvo nuvežtas į Vilniaus apylinkės teismą, kur jam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas 2 mėnesiams.

Jo atžvilgiu pradėti du ikiteisminiai tyrimai pagal LR baudžiamojo kodekso 145 str. 1 d. – grasinimą nužudyti ir 138 str. 2 d. – artimo žmogaus sužalojimą. Vyriškiui gresia laisvės atėmimas iki 5 metų.