Saulėtą pirmadienio dieną Vilniaus tabore dirbę antrojo policijos komisariato 2 veiklos skyriaus tyrėjai pastebėjo įtartinai beeinantį vyriškį, kuris tikrai nebuvo vietos gyventojas. Nusprendę jį patikrinti pareigūnai pastebėjo, kad tabore drąsiai vaikščiojęs pilietis tapo labai jau baikštus.

Pirminės apžiūros metu pas pilietį nieko nebuvo rasta, tačiau vyriškis toliau labai blaškėsi, muistėsi ir nervinosi, dėl to jį buvo nuspręsta nugabenti į komisariatą detalesnei apžiūrai.

Pritūpimai parodė viską

Pakeliui į sostinės antrąjį policijos komisariatą vyriškis tyrėjams pasakojo, kad tikrai nieko draudžiamo neturi, jog jis yra doras pilietis, kuris dirba ir išlaiko žmoną bei savo mažametį vaiką. Visgi jo kalbos buvo tik kalbos, o jos visiškai nublanko prieš tiesą.

Kaip jau yra įprasta, detalios asmens apžiūros metu įtarimų sukėlusiam vyriškiu buvo liepta nusirengti ir atlikti tam tikrus pratimus, kad paaiškėtų ar nieko nėra slepiama kūne. Šis sportas vyriškiui gero neatnešė, atlikta mankšta atskleidė piliečio paslaptis.

Pareigūnai dažnai tokių apžiūrų metu pamato šleikštulį keliančius dalykus, šį kartą nebuvo kitaip. Pasirodo, kad vyriškis kai ką slėpė savo išangėje. Piliečiui darant pritūpimus iš tos jo kūno dalies išlindo „siurprizas“ – „Kinder“ kiaušinio kapsulė, kurioje buvo tikrai ne žaisliukas.

Dažnai ten slepia narkotikus

Vyriškis, supratęs, kad jau atskleidė savo paslaptį, nusprendė išsiimti kapsulę iš savo kūno ir parodyti jos turinį.

Viduje buvo narkotikai – 16 dozių heroino, pasak piliečio, jis tiek suvartoja per dieną.

Vyriškis pareigūnams prisipažino, kad dažnai į minėtą kūno vietą dedasi „įvairius“ daiktus, tačiau su tais daiktais nemalonu ir nepatogu vaikščioti. Pasak jo, nėra kitos išeities, ten slepia narkotikus, nes nenori, kad sučiuptų pareigūnai.

Šeima sukrėsta

Paaiškėjo, kad sučiuptas vyriškis yra buvęs narkomanas, kuris buvo išsigydęs, tačiau dabar vėl pradėjo vartoti. Pareigūnai jį apibūdino, kaip linkusį gydytis, o ir vartoti vėl pradėjo visai neseniai.

Vilniaus antrojo policijos komisariato 2 veikos skyriaus tyrėjai informavo piliečio šeimą apie susidariusią situaciją. Pasirodo, kad vyriškis narkotikus slepia ne tik nuo pareigūnų, bet ir nuo šeimos. Jo žmona nežinojo nei apie tai, kad vyras vėl vartoja, nei apie savyje slepiamus „siurprizus“.

Vyriškiui už narkotinių medžiagų laikymą bei gabenimą gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 2 metų.