Pirmadienį gausios ugniagesių pajėgos skubėjo gesinti gaisro bute, esančio 8–ajame aukšte Viršilų gatvėje, Vilniuje. Kadangi būsto durys šarvuotos, ugniagesiai į vidų pateko kopėčiomis pro langą. Žmonės šio įvykio metu nesužaloti. Gyventojų evakuoti neprireikė. Per gaisrą buto virtuvėje sudegė šaldytuvas, mikrobangų krosnelė ir gartraukis, aprūko trijų kambarių butas. Laimei, šis grėsmingas incidentas 23 aukštų name kilo dieną ir apie jį buvo pranešta pakankamai greitai, praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Pasak Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus viršininko Giedriaus Jasionio, šiuo metu vyksta gaisro tyrimas. Pirminiais duomenimis, gaisras kilo dėl šaldytuvo gedimo. Bute buvo sumontuota priešgaisrinė signalizacija, tačiau nelaimės metu ji nesuveikė. G. Jasionis akcentavo, kad daugiaaukščiuose pastatuose gaisrai yra itin pavojingi. Jis prisiminė pernai birželio 14 dieną Londono dangoraižyje „Grenfell Tower“ siautėjusį gaisrą, kuris nusinešė 79 žmonių gyvybes. „Gaisrą Londono daugiabutyje sukėlė užsiliepsnojęs šaldytuvas, ugnis išplito per pravertą langą, nesuveikė priešgaisrinė signalizacija. Vilniuje 23 aukštų pastate esančiame bute taip pat užsidegė šaldytuvas ir buvo pravertas langas, o signalizacija nesuveikė. Gyventojai laiku pastebėjo pro langą besiveržiančius dūmus ir pranešė gelbėtojams“, – sakė pareigūnas.

Kad būtų išvengta tokių nelaimių, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas nurodo daugiabučius administruojančių įmonių, bendrijų vadovams laikytis gaisrinės saugos reikalavimų. Gaisrinės signalizacijos įrenginiai turi būti veikiantys ir tvarkingi, o kartą per metus būtina patikrinti jų techninę būklę.