Apie 16.07 val. policija per epolicija.lt portalą gavo neprisistačiusio asmens pranešimą, kad Kaune, K. Baršausko g., prekybos centre, paliktas savadarbis sprogmuo, kuris gali bet kada sprogti. Šis prekybos centras yra vienas didesnių Kaune.

16.37 val. įvestas planas „Skydas“. Visi prekybos centre buvę asmenys yra evakuoti, laukiama iš Vilniaus atvykstančių „Aro“ pareigūnų.

Vairuotojams buvo liepta išvažiuoti iš automobilių stovėjimo aikštelės, ji aptverta „Stop“ juosta. Prie prekybos centro stovi policijos, greitosios medicinos pagalbos ir ugniagesių ekipažai.

Prie prekybos centro apie 17.30 val. vis dar lūkuriavo jame buvę darbuotojai. Jie DELFI pasakojo, kad viduje buvusiems asmenims buvo liepta apleisti patalpas per kelias minutes, tačiau spūstys prie išėjimų nesusidarė.

Atvykę antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai patikrino prekybos centrą. Kiek po 19 val. jie darbą baigė - jokių sprogmenų nerasta.

Papildyta. Pirmadienio vakarą pranešimą dėl šio įvyko išplatino prekybos centras „Molas“.

Pirmadienį, 16.07 val., Kauno policija gavo pranešimą, kad prekybos centre „Molas“ esančiame restorane „Forto dvaras“ padėtas sprogmuo. Į įvykio vietą operatyviai atvyko gausios policijos pajėgos, ugniagesių ir medikų ekipažai. Evakuota apie 400 prekybos centro lankytojų ir darbuotojų. Atvykę antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai patikrino prekybos centrą ir sprogmenų nerado.

„Sulaukę skambučio pareigūnai reagavo itin operatyviai. Buvo paskelbta prekybos centro evakuacija. Žmonės be trukdžių per kelias minutes paliko patalpas. Kol kas neturime informacijos nei apie skambinusį asmenį, nei apie jo intencijas, tačiau svarbiausia, kad operacijos metu niekas nenukentėjo, o evakuacija praėjo sklandžiai“, - sako prekybos centro „Molas“ rinkodaros projektų vadybininkė Monika Ambrazevičiūtė.

Dėl pranešimo apie sprogmenį buvo įvestas planas „Skydas“, o prekybos centras nedirbo daugiau nei tris valandas. „Molas“ duris lankytojams atvėrė 19.30 val.

„Tokios situacijos anksčiau nėra pasitaikę, tačiau prekybos centro darbuotojai yra apmokyti, kaip elgtis ekstremaliomis aplinkybėmis, taip pat instruktuoti apie artimiausius evakuacinius išėjimus“, - teigia M. Ambrazevičiūtė.