Nukentėjusioji irgi yra sportininkė – Ilona Kokoš, Lietuvos ir Europos fitneso čempionė. Moteris yra valstybės saugoma liudytoja – ją į teismą atlydėjo du kaukėti Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai.

I. Solionovas yra suimtas, jį atvežė konvojaus pareigūnai.

„Lietuvos, pasaulio čempionatai, profesionalus sportininkas“, – teismui prisistatė 52 metų kaltinamasis. Jis sakė, kad jo kvalifikacija kaip sportininko ir trenerio yra aukščiausia.

Į teismą atvyko ir moterį išgelbėjęs taksi vairuotojas.

„Aš anksčiau užsiėmiau boksu. Darbe visko būna, ypač naktį, tačiau, kad 12-tą dienos kažkas gali nutikti, nemaniau“, – BNS sakė taksistas Justas Daubaris. Jis sakė I. Solionovą pargriovęs „tinkamu kampu, jam nebuvo kaip pajudėti“.

Jis byloje taip pat pripažintas nukentėjusiuoju.

I. Solionovas posėdžio pradžioje pareiškė nušalinimą prokurorui Tomui Čepelioniui, jis mano, kad jis šališkai atliko tyrimą, dėl to, pasak I. Solionovo, jo 8 metų vaikas davė melagingus parodymus.

Pasitarę teisėjai pranešė, kad nenustatė nė vieno prokuroro nušalinimo pagrindo, taip pat aplinkybių, kurios leistų manyti, kad T. Čepelionis darė poveikį mažamečiui, o prokuroro dalyvavimas ikiteisminiame tyrime nėra pagrindas jį nušalinti.

Kaltinamasis: ji iššvaistė mano pinigus

„Kaltinamasis itin žiauriai, sudeginant, kėsinosi nužudyti savo buvusią sugyventinę ir šalia buvusį taksi vairuotoją, visuotinai pavojingu būdu sunaikinti taksi automobilį, tačiau savo nusikaltimo nebaigė tik dėl priežasčių, nepriklausiusių nuo jo valios“, – yra sakęs ikiteisminiam tyrimui vadovavęs prokuroras T. Čepelionis.

Iš namų išėjusi moteris įsėdo į išsikviestą taksi automobilį. Jai nespėjus uždaryti durelių, prie automobilio pribėgo jos buvęs sugyventinis ir, apipylęs mašinoje sėdinčią moterį benzinu, bandė įžiebti rankoje laikomą žiebtuvėlį.

Visa tai išvydęs taksi vairuotojas staigiai sureagavo: iš vyro rankų jis išmušė žiebtuvėlį ir užlaužė jam ranką. Benzinu taip pat apsipylusį ir jau kitą žiebtuvėlį rankoje turintį J. Solionovą vairuotojas laikė, kol atvyko policijos pareigūnai ir J. Solionovą sulaikė.

Nusikaltimas, kai bandyta padegti moterį, įvykdytas šiemet sausį prie namo Žirmūnų rajone.

J. Solionovas teigė, kad moterį apipylė būdamas afekto būklės. Kad kibirėlyje benzinas, esą nežinojo – sužinojo tik jį atidaręs. Su buvusia gyvenimo drauge jis ketino kovoti tik teisinėmis priemonėmis.

Kaltinamasis sutiko duoti parodymus teismui. Jis ilgai pasakojo, kaip gyvenimo draugė jam negrąžino telefono, naudojosi jo pinigais, o jis pats neturėjo, kur gyventi, teko glaustis net pas draugus.

„Išleido pinigus ir pasodino“, – buvo rašoma vienoje žinutėje.

Jis sakė, kad ankstesni kaltinimai jam buvo sufabrikuoti. 2016 metais vyras nuteistas už grasinimus nužudyti buvusią sugyventinę ar sunkiai sutrikdyti jos sveikatą.

J. Solionovas teismui sakė, kad moterį apipylė kažkokiu skysčiu, rastame tarp šiukšlių. Vyras pasakojo iki tol kelias dienas buvęs nevalgęs, buvo lauke esant 13 laipsnių šalčiui.

„Būtų kompotas, kompotu būčiau apipylęs, taksisto nemačiau, aš nesipriešinau. Kai ekspertizė nustatė, kad benzinas, aš sutikau, kad benzinas, nežinojau“, – tikino J. Solionovas.

Jis pridūrė, kad tokiu būdu, kaip bando pateikti byloje pareigūnai, paprastai nežudoma.

Prokuroras taip pat paskelbė 2017 rudenį, įtariama, I. Soloniovo rašytas grasinančio pobūdžio SMS žinutes.

Jose buvo rašoma: „Viena ranka čiupti pinigus, o kita sodinti“, „nepamiršk, kad skolinga 30 tūkst. eurų, už viską reikia sumokėti“, „bledina, kantrybė baigėsi, chana“. Žinutėse taip pat buvo priekaištaujama dėl atostogų Antalijoje, plastinių operacijų. Vyras teigė, kad sūnui išlaikyti, mokslams buvo pervedęs 10 tūkst. eurų, esą pinigai buvo iššvaistyti.

Po įvykio automobilyje liko benzino kvapas

Taksi vairuotojas J. Daubaris žurnalistams pasakojo, kad vidurdienį atvažiavo pasiimti klientės. Kadangi ji iškart nepasirodė, išlipo į lauką pamankštinti kojų.

„Ji įlipo į automobilį ir iš paskos vyriškis pradėjo brautis. Ji pradėjo šauktis pagalbos. Ištraukiau lauk vyriškį iš automobilio, pasiteiravau moteriškės, ar viskas gerai. Pajutau labai aitrų benzino kvapą, ji paprašė sulaikyti tą vyriškį. Pasivijęs jį pargrioviau, ji iškvietė policiją ir išsivežė“, – pasakojo J. Daubaris.

Jis prisiminė, kad pajutęs benzino kvapą, kitoje vyro rankoje pastebėjo raudoną žiebtuvėlį.

„Griebiau už tos rankos – ar jis išmetė, ar.. neleidau pajudinti tos rankos“,– prisiminė taksi vairuotojas.

Užpuolikas jam pasirodė panašus į benamį.

J. Daubaris sakė jautęs J. Solionovo didžiulę neapykantą moteriai, nes labai agresyviai bandė patekti į automobilį.

Jis mano, kad įvykis galėjo baigtis tragiškai: jei pora sekundžių anksčiau būtų sėdęs į vairuotojo vietą ir uždaręs duris, būtų sudegęs ir jis – nebūtų sugebėjęs išgelbėti nei moters, nei savęs.

„Automobilyje kelis mėnesius laikėsi kvapas, nepadėjo net cheminis valymas“, – sakė J. Daubaris.

Vėliau mašiną jis pardavė.

Vilniaus apygardos teismui perduotoje byloje J. Solionovas kaltinamas grasinimu nužudyti ar sunkiai sutrikdyti asmens sveikatą, pasikėsinimu nužudyti du asmenis itin žiauriai, kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu ir pasikėsinimu visuotinai pavojingu būdu sunaikinti svetimą turtą.

2016 metais Vilniaus miesto apylinkės teismas jau buvo nuteisęs J. Solionovą už grasinimus nužudyti buvusią sugyventinę ar sunkiai sutrikdyti jos sveikatą. Vyro siunčiamas grasinančio pobūdžio SMS žinutes moteris vėl pradėjo gauti pernai rudenį, kai, atlikęs vienų metų laisvės atėmimo bausmę, jis išėjo iš įkalinimo įstaigos. Siunčiamos žinutės nukentėjusiajai sukėlė pakankamą pagrindą manyti, kad grasinimai nužudyti gali būti įvykdyti.

J. Solionovui už įvykdytas nusikalstamas veikas gresia laisvės atėmimas iki 20 metų arba iki gyvos galvos.