Kauno patrulių rinktinės pareigūnai Andrius Sasnauskas ir Mindaugas Jukna sulaukė oficialios padėkos iš žmogaus, kuriam padėjo tada, kai jam to labiausiai reikėjo.

„Noriu labai padėkoti policijos ekipažui K1719 už pagalbą Šlienavoje (2018 04 22), padedant ištraukti valtį iš Kauno marių. Ačiū“, – parašė Paulius Kauno apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

Eilinė diena darbe

Sekmadienį Kaune patruliuojantys policijos pareigūnai, važinėdami savo įprastu maršrutu, pastebėjo į nelaimę patekusius žmones. Kauno mariose, prie vietos, skirtos nuleisti valtis į vandenį, jie išvydo skęstantį „Ford“ automobilį su valtimi ir aplinkui stovinčius žmones, kurie stengėsi išsaugoti grimztantį turtą.

Net nedvejodami patruliai nuskubėjo link jų. „Valtis buvo jau panirusi į vandenį, o automobilis prisemtas vandens, pastebėjome, kad viduje sėdėjo vyriškis, jis dar stengėsi išgelbėti savo turtą, tačiau nesėkmingai“, – pasakojo A. Sasnauskas ir M. Jukna.

Pareigūnai suprato, kad ne tik valčiai bei transporto priemonei kilęs pavojus, bet ir viduje sėdinčiam vyriškiui.

„Tarnybinis automobilis galingas, varomas keturiais ratais. Prikabinę skęstančią transporto priemonę (aut. past. – prie tarnybinio automobilio) ištraukėme ir automobilį, ir valtį. Mes tiesiog laiku atvažiavom, nes tuo metu jiems labai blogai buvo“, – pasakojo pareigūnai.

Prisimindami tos dienos įvykius, pareigūnai juokavo, kad į nelaimę papuolusius žmones pastebėjo, nes turi akis, o jas panaudojo pagal paskirtį.

Pasirodo, kad į nelaimę buvo patekę 4 asmenys: du vyrai ir dvi moterys. Pareigūnai teigia, kad įvykyje buvo jaunas vyras su savo drauge ir tėvais. Transporto priemonę vairavo ir vos su ja nenugrimzdo vyresnio amžiaus vyriškis.