24 valandas per parą veikiančios specialios patalpos įrengtos pagal Olandijos policijos modelį. Šiame kambaryje gyventojai turės galimybę ne tik pranešti apie įvykdytą nusikalstamą veiką, parašyti pareiškimą, bet ir iškart sulaukti pagalbos, bendrauti bei vaizdo kamerų pagalba matyti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojų dalyje dirbantį pareigūną.

„Norime , kad atėjęs žmogus, visada rastų atidarytas policijos duris. Suteikiame galimybę užeiti į komisariato patalpas bet kuriuo paros metu ir nuotoliniu būdu bendrauti su Kaune esančiu policijos pareigūnu. Manome, kad visada turime būti atvitri žmonėms, juk dabar XXI amžius“, – sakė Kauno apskr. VPK viršininkas Darius Žukauskas.

„Pagrindinis šios iniciatyvos tikslas yra pagerinti sąlygas gyventojams. Su pareigūno pagalba jie patys galės pildyti ir rašyti pareiškimus, informuoti apie nusikaltimą ir sulaukti pagalbos“, – aiškino Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris.

Vienu metu kambaryje su policijos pareigūnu gali bendrauti vienas žmogus. Įrengti ir suprojektuoti tokias patalpas kainuoja apie 4500 tūkst. eurų.

Pasak E. Šilerio, projektas yra bandomasis, o jam pasiteisinus – tokių kambarių Lietuvoje turėtų daugėti.

„Tokių vietų Olandijoje yra apie 200. Mes sekame jų pavyzdžiu ir jei matysime, kad atsiras poreikis, tada tokių vietų skaičius didės“, – teigė Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojas.