U.Di Fazio, kurio "šeima" dominavo pagrindiniame Sicilijos rytinės pakrantės Katanijos mieste, buvo ieškomas dėl šantažo ir žmogžudystės; buvo išduoti keli tarptautiniai jo suėmimo orderiai.

1993 metais suėmus "Medžiotojo" pravarde garsėjusį Nitto Santapaolo, kuris Katanijoje kadaise buvo vienvaldis mafijos bosas, jo klanui ėmė vadovauti U.Di Fazio.

Likus dviems dienoms iki U.Di Fazio suėmimo naujasis Italijos kovos su mafija prokuroras Pietro Grasso sukėlė tikrą audrą, pareiškęs, kad keturis dešimtmečius besislapstantį įtakingą mafijos vadeivą Bernardo Provenzano gina politikai ir policininkai.

Spalio pradžioje į šias pareigas paskirtas P.Grasso ilgus metus buvo Sicilijos sostine laikomo Palermo vyriausiasis mafijos bylų tyrėjas ir dažnai reikšdavo nepasitenkinimą, kad nepavyksta sučiupti B.Provenzano.

71 metų B.Provenzano, kadaise negailestingai naikinęs savo oponentus ir dėl to pramintas "Binu traktoriumi", įsigudrino nusikalstamai grupuotei vadovauti kaip koks vaiduoklis.

Iš Korleonės miesto, kurį išgarsino "Krikštatėvio" (The Godfather) filmai, kilęs B.Provenzano mafijai ėmė vadovauti praėjusio dešimtmečio pradžioje, kai valdžia surengė daugybę banditų areštų ir be kitų nusikaltėlių 1993 metais suėmė "bosų bosu" vadintą Salvatore "Toto" Riiną.