55 metų vyriškiui pareikšti įtarimai dėl vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, sukėlus eismo įvykį, kurio metu žuvo žmogus bei buvo sutrikdyta kitų dviejų žmonių sveikata. Po eismo įvykio alkotesteriu įtariamajam buvo nustatytas 1,51 promilės girtumas.

Avarijos kaltininkas konvojaus į teismo salę buvo atvestas pirmadienį. Jis ėjo įbedęs akis į grindis, nieko nekalbėjo. Anot prokurorės Oksanos Leontjevos, vyriškis prašė lengvesnės kardomosios priemonės nei suėmimas.

Apie 16.50 val. paskelbta, kad prokurorės prašymas atmestas. Vyrui paskirta švelnesnė kardomoji priemonė – intensyvi priežiūra ir 5 tūkst. eurų užstatas. R. Savukynui ant kojos bus uždėta apykojė, kuri nuolat fiksuos vyro buvimo vietą.

Teisėjas Miroslavas Gvozdovičius, kuris ir paskyrė šią nuobaudą, esą nemato reikalo skirti griežtesnę kardomąją priemonę. Dar prieš posėdį prokurorė sakė, kad vyras nėra nuolatinis kelių erelis, yra užfiksuota tik vienas nusižengimas už greičio viršijimą 2016-aisiais.

R. Savukyno advokatas žurnalistams sakė, kad avarijos kaltininkas bendrauja su teisėsauga, tyrėjams pateikė visus įmanomus parodymus, nori atsiprašyti nukentėjusiųjų ir žuvusiųjų artimųjų.

Į teismo salę išklausyti teismo sprendimą vyras buvo įvestas su antrankiais, tačiau iš jos išvestas jau be jų. Jis bus paleistas jau pirmadienį. Vyriškis buvo sulaikytas nuo ankstaus sekmadienio ryto.

R. Savukynas užstatą turės susimokėti iki gegužės 3 dienos.

Prokurorė O. Leontjeva sakė kol kas nežinanti, ar skųs teismo sprendimą ir tikino dar turinti susipažinti su byla.

Primename, kad ankstų sekmadienio rytą Vilniuje, Pilaitės pr., prie sankryžos su Laisvės pr. automobiliai stovėjo laukiant žalio šviesoforo signalo. Vienoje juostoje stovėjo BMW, kitoje - pavėžėjimo įmonės „eTransport“ automobilis „Toyota Prius“.

Atlėkęs „CityBee“ automobilis „VW Golf“ trenkėsi į juos abu. BMW nukentėjo mažiau, bet „Toyota“ visiškai sumaitota. Pastarasis automobilis ir „VW Golf“ po susidūrimo atsidūrė Laisvės pr.

Avarijos metu žuvo ant pavėžėjimo įmonės automobilio galinės sėdynės sėdėjusi mergina. Jai buvo vos 26-eri. Taip pat sužalotas metais vyresnis jos draugas.

Protinga, be galo geros širdies, nuostabi kolegė – taip sekmadienį tragiškoje avarijoje žuvusią 26 metų merginą apibūdina buvęs bendradarbis.

Merginą pražudęs žmogus liko sveikas. Po avarijos jam buvo nustatytas 1,51 prom. girtumas. BMW buvę žmonės taip pat nenukentėjo, pavėžėjimo įmonės vairuotojas sužalotas nesmarkiai.

Apie girtą Vilniaus gatvėmis skraidžiusį erelį informacijos mažai. Težinoma, kad tai buvo pusamžis vyriškis, gimęs 1963-aisiais. Anot Generalinės prokuratūros, jis 2016-aisiais administracine tvarka buvo baustas už greičio viršijimą.