Gelbėjo perdurtą draugą

Kiek po 23 val. sostinės policija gavo pranešimą, kad didžiuliu greičiu Jeruzalės gatve lėkęs automobilis „Audi“, daužydamas bordiūrus, įskrido į Santariškių žiedą, iš sudaužytos mašinos išlipę keturi jauni čigonai (trys vaikinai ir mergina) skubiai pasišalino Santariškių ligoninių link. Vienas iš jaunuolių buvo kruvinas.

Sprendžiant pagal padangų žymes ant asfalto, „Audi“ vairuotojas, priartėjęs prie žiedo, stabdė, bet pasukti nesugebėjo - automobilis peršoko saugumo salelę, sudaužė žiedo bordiūrą ir barstydamas detales sustojo ant vejos žiedo viduryje.

Patruliai atvyko labai greitai. Pasišalinusį „Audi“ ekipažą pareigūnai pasivijo prie vienos iš Santariškių ligoninių. Tada paaiškėjo, kad jaunuoliai taip skubėjo, nes gelbėjo sužalotą draugą (durtinė žaizda) - vežė jį į ligoninę, o sudaužę automobilį vedė jį pėsčiomis.

Pareigūnai aiškinasi, kokiomis aplinkybėmis vaikinas buvo sužalotas.

„Audi“ vairuotojas buvo blaivus.

Siautėjanti beprotybė

Prieš vidurnaktį Galgių gyvenvietę, esančią prie pat Vilniaus ribos, ant kojų sukėlė itin agresyvus psichikos ligonis.

Čia esančioje pobūvių salėje „Galgių malūnas“ buvo švenčiamos vestuvės. Netikėtai čia atklydo pakrikusios psichikos (jau ne kartą gydytas) vietos gyventojas (gim. 1974 m.). Vyras išspyrė vartelius, įsibrovė į salę ir puolė vestuvininkus: smogė vienam svečiui, išmušė dantį 68 metų moteriai, trenkė kumščiu į veidą jos vyrui.

Kol atvyko iškviesta policija, užpuolikas (dar spėjęs klūpodamas lyg ir pasimelsti) iš salės pabėgo ir ėmė siautėti netoliese esančio nedidelio daugiabučio kieme. Iš greta esančių savo namų atsinešęs žemės grąžtą ėmė juo daužyti automobilius. Išdaužė „VW Passat“ langus, sugadino variklio dangtį. Taip pat suniokojo ir šalia stovėjusį „Ford Galaxy“. Metė metalinį strypą į pirmojo aukšto buto langą: stiklo šukės nukrito ant lovos, kurioje tuo metu miegojo du mažamečiai vaikai. Laimei, vaikai nesužaloti.

Siautėjančio ir labai pavojingo vyro atskubėjo Mobiliosios kuopos pareigūnai. Bet vyriškis policijos nepabūgo - pripuolęs prie tarnybinio mikroautobuso ėmė jį daužyti žemės grąžtu.

Ligonis buvo taip įsiaudrinęs, kad net ypatingai tvirtiems Mobiliosios kuopos pareigūnams neiškart pavyko jį sutramdyti. Buvo panaudotos dujos ir elektroimpulsinis prietaisas „Taser“, tačiau tai vyro nenuramino. Tik ėmus šaudyti į orą iš automato, jis paleido iš rankų grąžtą. Bet nenurimo. Galų gale jis buvo sutramdytas fizine jėga ir išvežtas į ligoninę.

„CityBee“ klientė - neblaivi mergina

Kelių policijos reido metu iki vidurnakčio Geležinio Vilko g. buvo tikrinamas automobilių greitis. Nubausti du vairuotojai. Taksistas važiavo 103 km/val. greičiu (toje vietoje leidžiamas greitis - 80 km/val.). O jaunuolis, vairavęs „Subaru“, važiavo gerokai greičiau - 123 km/val. Kadangi vaikinas dar neturi dviejų metų vairavimo stažo, jam ne tik skirta bauda, bet ir pusei metų atimta teisė vairuoti.

Po vidurnakčio buvo tikrinamas vairuotojų blaivumas Žvėryne, Kęstučio g. Įkliuvo „CityBee“ automobilį „Fiat“ vairavusi mergina (gim. 1995 m.). Jai nustatytas 0,87 prom. girtumas.

Merginai teks susimokėti nemažą baudą, ji neteko vairuotojo pažymėjimo. Be to, 300 eurų baudą jai skirs „CityBee“ ir šios įmonės automobiliais ji niekada nebegalės naudotis.

Pareigūnams baigus tvarkyti administracinio nusižengimo dokumentus, mergina išsikvietė taksi. Paklausta, kodėl iškart nekvietė taksi, o pati sėdo prie vairo, ji nieko neatsakė.